İstanbul Eyüp'te bir terörist yol kontrolünde yakalandı


İstanbul Eyüp'te bir, Hakkari Şemdinli'de bir, Mardin Artuklu'da bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, yapılan yol kontrolünde, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan gözaltına alındı.

TSK'nın internet sitesinden 14 Ocak tarihli operasyonlara ilişkin yapılan açıklamaya göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 296 oldu. Ayrıca 15 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, üç adet barikat kaldırıldı.

Yine Şırnak'ta üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, sekiz adet av tüfeği, 672 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 48 tabanca fişeği, 175 adet av tüfeği fişeği, beş adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört adet tabanca şarjörü, iki adet el bombası, 16 adet molotof kokteyli, iki adet patlamamış havan mühimmatı, dört adet dürbün, bir adet el telsizi, bir adet av tüfeği aparatı, iki adet tüfek harbisi, iki adet fişeklik, bir adet tüfek askılığı, dört adet hücum yeleği, bir adet cep telefonu, iki adet mühimmat kutusu, bir adet video kamera, bir adet kaset, bir adet batarya, bir adet SD kart, bir adet kamera şarj aleti, iki adet batarya, bir adet şarj aleti, muhtelif cins ve miktarda tıbbi malzeme (bir adet tansiyon aleti, bir şişe Baticon, bir kutu neşter, bir paket gazlı bez) ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 97 oldu. Ayrıca 11 adet barikat kaldırıldı, bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 135 oldu. Ayrıca sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. İki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 137 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, üç adet av tüfeği, 45 adet av tüfeği fişeği, üç adet el bombası, iki adet telsiz, iki adet dürbün, üç adet akü, bir adet hücum yeleği ve iki adet sırt çantası ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Eyüp'te bir terörist yol kontrolünde yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER