Erdoğan: Başika'ya sızmaya çalışan 18 DAİŞ üyesi etkisiz hale getirildi


Erdoğan: Başika'ya sızmaya çalışanlar DAİŞ üyeleri, 18'i etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'taki Başika kampına sızmaya çalışanların DAİŞ terör örgütü üyesi oldukları ve 18'inin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, Türk askerlerinden herhangi bir yaralının bulunmadığını söyledi.

Cuma namazını Üsküdar'da kılan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başika kampı ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Başika kampına bu sızma harekatını yapan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre DAİŞ terör örgütüne mensup.. Bunlardan sanıyorum 18 kadar etkisiz hale getirilmiş. Kampta arkadaşlarımızdan herhangi bir yaralı yok. Bu bir şeyi ortaya koyuyor; Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin orada bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Buraya giden güçlerimiz, bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza ve görevlilerimizi koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Türk askerlerinde herhangi bir zarar yok." diye konuştu.

"Başika'ya yeniden asker gönderilmesi konusunda Irak hükümetiyle görüşüldü mü?" sorusuna Erdoğan, "Arkadaşlar, bunu daha önce söyledim. 2014'te İbadi'nin Türkiye ziyaretinde de bunları konuştuk. Onlar, kendi askerlerinin eğitim talebini bizden bulundular. Ve bu üst yerini bize gösterenler onlar. Ama daha sonra son Rusya-Türkiye arasında sıkıntı başlayınca biliyorsunuz Rusya, İran, Irak ve Suriye dörtlüsü olarak Bağdat'ta bir ofis oluşturmasından sonra bu olumsuz gelişmeler başladı. İlk etapta Birleşmiş Milletler'e müracaat edenler kimdi? Bunlar ortada. Ettiler, reddedildi. İkinci defa Irak kendisi bu işe müracaat etti. BM Güvenlik Konseyi'nden onlara verilen cevap; 'Irak ve Türkiye hükümetleri bunu kendi arasında çözsün' Yapılan tüm işleri uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu anlayışla yapıyoruz." cevabını verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Başika'ya sızmaya çalışan 18 DAİŞ üyesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER