Erdoğan, 'Gazze'ye ambargonun kaldırılması' talebiyle kastedilenleri açıkladı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi için öne sürdüğü 'Gazze ambargosunun kaldırılması' şartıyla neyin kastedildiğini açıkladı.

Erdoğan, İsrail'den Gazze'deki halka enerji imkanının bir enerji gemisi gönderilerek sağlanması ve bölgedeki su sıkıntısının giderilmesini istediklerini ve bu konudaki teklifleri İsrail tarafına ilettiklerini söyledi. Erdoğan ayrıca, okul ve hastaneler konusundaki ihtiyacın giderilmesi ve Türkiye üzerinden gıda, ilaç ve inşaat malzemesi gibi ayni yardımların Gazze'ye ulaştırılmasını da bunlara ekledi. Erdoğan, "Temenni ederim ki Nisan ayı ortasında tarafların yapacağı görüşmelerle buradan olumlu bir neticeyi sağlayabiliriz." dedi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sonrasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için devam eden süreci hatırlatan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2013'teki İsrail ziyaretinde yaptığı girişimle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nın özür dilediğini kaydetti. Tazminat konusunda da herhangi bir sıkıntı olacağına ihtimal vermediğini belirten Erdoğan, terör örgütü İstanbul'daki son terör saldırısında İsrailli turistleri hedef alan DAEŞ'in Türkiye'de başka eylemler de yaptığını hatırlattı. Erdoğan, DAEŞ'in bütün örgüt elemanlarına karşı yoğun bir mücadele sürdürdüklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanabilmesi için Filistin topraklarında 49 yıldır süren işgalin sona erdirilmesi, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması şarttır." ifadelerini de kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, 'Gazze'ye ambargonun kaldırılması' talebiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER