Erdoğan: Rusya ile ilişkiler zaten yıpranmaya başlamıştı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçak hadisesiyle iyice sarsılan Rus-Türk ilişkilerinin son yıllarda Rus politikaları yüzünden zaten yıpranmaya başlamış olduğunu dile getirdi.

Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, uçak hadisesinden sonra Rusya ile sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, "Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bu ülke ile ilişkilerimizi itina ile geliştirmiştik. Ancak ilişkilerimiz, Rus yönetiminin son yıllarda izlediği politikalar yüzünden zaten yıpranmaya başlamıştı. Uçak hadisesinin ardından Moskova tarafından uygulamaya konulan sert ve tepkisel uygulamalar ilişkilerimizi iyice sarsmış durumda. Biz bu hadisenin arkasından Rus tarafının anlam vermekte zorlandığımız aşırı tepkilerine rağmen itidali elden bırakmadık." diye konuştu.

Bölgede yaşanan sorunların iki ülke arasındaki işbirliğini zorunlu kıldığını ifade eden Erdoğan, Rusya'ya bu gerçeği görmesi için çağrı yaptı.

Kıbrıs'taki müzakerelerde olumlu havaya da dikkat çeken Erdoğan, adil ve kalıcı çözüme bu yıl içinde ulaşılmasını arzu ettiklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Rusya ile ilişkiler zaten yıpranmaya başlamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER