Ereğli'de kamuda şeffaflık toplantıları yapılacak


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaymakamlık tarafından kamu, kurum ve kuruluş yetkilerinin katılımıyla iki ayda bir düzenlenmesi planlanan ve şeffaf yönetim anlamında önemli bir adım sayılan "Kamu hizmetlerinin izlenebilmesi ve değerlendirilmesi" toplantılarının ilki yapıldı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Ereğli Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, bundan sonra bu toplantının her iki ayda bir, rutin olarak yapılacağını açıkladı. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, yaptığı konuşmada "Geride bıraktığımız bu toplantı için üç ayda daire ve kurumlar olarak ne yaptık, hep beraber bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Sonraki toplantıda Ocak ayının ilk haftasında yapılacak ve geride kalan iki ayın değerlendirilmesini yapacağız. Yani Kasım ve Aralık aylarında neler yaptık bunu konuşacağız. Arkadaşlarımıza düzenlenen şekilde söz vereceğiz. Toplantının ardından genel bir değerlendirme yapacağız. İlçemiz adına, ülkemiz adına, kurumu adına hizmet etmeyi vazgeçilmez olarak addeden, geceyi gündüzüne katma derecesinde çalışmalarını yürüten bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." dedi.

Toplantı öncelikli olarak belde belediyelerinin çalışmalarını aktarmasıyla başladı. Belediyelerin çalışmalarının aktarılmasının ardından Ereğli Kaymakamlığı'na bağlı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yapmış oldukları çalışmalarını tek tek aktardılar. İki ayda bir tekrarlanacak toplantılar, yönetimde şeffaflaşma anlamında önemli bir girişim olarak değerlendirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ereğli'de kamuda şeffaflık toplantıları yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER