Ertuğrul Özkök talimatla ifade verdi


Gazeteci Ertuğrul Özkök, usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Ankara'da görülen dava kapsamında müşteki olarak talimatla İstanbul'da ifade verdi. Farklı isimle kendisinin usulsüz dinlendiğini belirten Özkök, dinleme yapanlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Özkök, dinlemelerin halen devam ettiğini düşündüğünü de ifade etti.

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Özkök, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Şikayetçi olarak çağrıldığını belirten Özkök, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava için ifade verdiğini kaydetti.

Adliye çıkışında açıklama yapan Özkök, "Paralel örgüt dedikleri davalarda Ankara'da bir uyuşturucu kaçakçısının adını verip benim telefonumu dinlemişler. 'Şikayetçi misiniz' dediler bana. Ben de bu kanunsuz dinlemeyi kimler yaptıysa şikayetçiyim dedim." diye konuştu.

Benzer durum nedeniyle daha önce de adliyeye geldiğini söyleyen Özkök, "Üçüncü mü, dördüncü mü, beşinci mi defa geliyorum. Sağ olsun devletin bütün kurumları 25 yıldır dinliyor bizi. Herhalde bugün de dinlemeye devam ediyorlardır. Hayatımız böyle geçiyor işte." dedi.

Devletin çok kolay insanların özel hayatlarına girme, telefonlarını dinleme alışkanlığı olduğunu kaydeden Özkök şunları kaydetti: "Bu alışkanlığın bugün de ortadan kalktığını zannetmiyorum. O yüzden de yüzlerce insan bu kanunsuz, keyfi dinlemelerin mağduru oluyorlar. Ben de bugün bunun mağdurlarından biri olarak geldim. Ama artık alıştım yani. Kıdemli bir telefon dinleme mağduruyum ben. 25 yıldır böyle. İnşallah Türkiye'ye gerçekten hukuk, adalet ve demokrasi gelir de bu keyfi telefon denleme alışkanlıkları ortadan kalkar. Hepimiz telefonda rahatça konuşabilir hale geliriz."
CİHAN
<< Önceki Haber Ertuğrul Özkök talimatla ifade verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER