Erzincanlı kadınlar Özgecan için bir araya geldi


ERZİNCAN (CİHAN)- Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine tepkiler devam ediyor.

Erzincan'da toplanan aralarında erkeklerinde bulunduğu yaklaşık 200 kişilik kadın ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu pankartlar ile yürüyüp 'kadına uzanan eller kırılsın', 'hepimiz kadınız hepimiz Özge'yiz' diye slogan attı. Grup yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanına geldi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup adına açıklama yapan Sevcan Aksakallı, "Kadınlarımız ya katlediliyor, ya eziliyor, yada tutsak ediliyor. Kadının ezilenin ezileni veya sömürülen olduğu iddia ederken bu kişisel mülkiyet dünyasında kadının cinsel bir yaratık olarak ta baskı altında tutulduğunu kabul etmek gerekir. Nitekim bunun bir çok örneklerini görmekteyiz. 2015 Ocak ayı itibariyle 29 kadının daha yaşam hakkı elinden alındı. Özgecan Aslan ile bu cinayetlere bir yenisi daha eklendi. 20 yaşında üniversite öğrencisi olan Özgecan evine dönmek üzere bindiği minibüste kadını mal olarak, kadını tahrik nedeni olarak, kadını seks objesi olarak, kadını kendi kölesi olarak gören ve namus sözcüğünü en çok kullanan erkekler tarafından katledildi." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan gurup yine sloganlar atarak dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Erzincanlı kadınlar Özgecan için bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER