Esed'e karşı savaşan Suriye halkına destek eylemi


Özgür-Der Üniversite Gençliği isimli grup, rejime karşı savaşan Suriye halkına destek vererek Esed ve Rusya'yı protesto etti. Beyazıt Meydanı'nda toplanan üniversiteli grup, Esed, İran, ABD ve Rusya karşıtı sloganlar attı.

Suriye'deki çatışma ortamı, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından düzenlenen gösteriyle protesto edildi. Suriye'deki Esed rejimi, Amerika, İran, Rusya ve emperyalist güçlerin protesto edildiği gösteride, İstanbul Üniveristesi'nin Beyazıt Kampüsü girişinde toplanan öğrenciler sloganlarla Suriye halkına destek verdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sırasında gruptakiler 'Beyazıt'tan Halep'e direnişe bin selam, Yaşasın ümmet dayanışması, Suriye cihadı onurumuzdur' gibi sloganlar attı. Gruptakiler 'İncirlik üssü kapatılsın, ABD topraklarımızdan defolsun, Katil Ruysa Afganistan'ı unutma, Kuşatmalar Müslümanların iradesini kıramaz' yazılı pankartlar taşıdı. Suriye bayrakları da açan gruptakiler 'Emperyalist Rusya Suriye'den defol' ve 'Yaşasın Suriye direnişimiz' yazılı büyük pankartları grubun ön kısmında yer aldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında Esed rejimine karşı Suriye halkının hak ve adalet arayışı kapsamında başlattığı mücadelenin 5. yılını geride bıraktığı belirtildi. Bu kapsamda Suriye'de Esed rejimini istemediklerini belirten Suriyeli halkın işkenceye uğradığı, katledildiği ve namuslarının çiğdendiği ifade edildi. Basın açıklamasını okuyan Ruveyda Bayram, "Suriye halkı bunun üzerine silaha sarıldı. Suriye'de ne olduğu gören göz, duyan kulak, akleden kalpler için açıktır. Suriye'deki mücadele Müslümanların birbirini öldürmesi, emperyalizmin oyunu, vekalet savaşı değil hak batıl mücadelesidir. Bizler inanıyoruz ki bu mücadelede son sözü Esed'e, Rusya'ya, İran'a, Hizbullah denilen örgüte, PYD'ye, İŞID'e, Amerika ve Batı emperyalizmine rağmen direnen Suriyeli Müslümanlar verecektir." dedi.

Açıklamanın ardından gösteriye katılanlar mini konserin ardından alandan ayrıldı.



CİHAN
<< Önceki Haber Esed'e karşı savaşan Suriye halkına destek eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER