Eski ATO Başkanı Aygün: Tek suçum toplantıya ev sahipliği yapmak


Ankara Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Sinan Aygün kendi savunarak "Toplantıyı yapan ben değilim. Toplantıyı yapan ben değilim, yöneten ben değilim. Tek suçum toplantıya ev sahipliği yapmak." dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde Ergenekon davası temyiz incelemesi duruşmaları devam ediyor. Eski ATO Başkanı Sinan Aygün ifadesini verdi. Aygün, "Örgütten aldığım talimatla kaos ortamı oluşturmaya çalışmışım." diye konuştu. Son savunmasını yapana kadar Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun verilmediğini kaydeden Aygün, "MASAK raporu 400 sayfa. Hala paramı alamıyorum. 2 milyon 500 bin Euro." diye belirtti.

Terör örgütünün finanse edildiğinin söylendiğini dile getiren Aygün, "Eğer ben terörü finanse ediyorsam, hemen parayı götürürdüm. Ben hapishanedeyken eşim parayı bankaya götürüp kendi üzerine yatırdı. Ben içerdeyken eşimi dinlemişler." ifadesinde bulundu.

Aygün, ifadesine şöyle devam etti: "Atatürk Düşünce Derneği (ADD) hilafetin kaldırılması ile ilgili toplantı yaptı, davetiyesi var. Toplantı için Ankara Valiliği'nden izin alındı. Bu toplantıyı yapmak suç, darbeye teşebbüs. Ama toplantıyı yapan ben değilim. Toplantıyı yapan ben değilim, yöneten ben değilim. Tek suçum toplantıya ev sahipliği yapmak.
ATO'da banyo sifonu bozuluyor. Tamir esnasında odada termosifonun üzerinde silah bulunuyor. Termosifonun üzerine neden bıraksınlar. Polise silahı verdim, teslim et dedim. Silahı teslim ettik, kapandı gitti. Benim odamda arama yaparken biri girip biri çıkıyor. Banyoyu 4 polis aradı, silahı bulamadılar. Bunu haber olarak yaptırmadım. Hala silah ne oldu bilmiyorum. Yargı nasıl olsa önemli değil, diyordum. Şimdi artık çok önemli diyorum. En önemli yargıymış, bunun acısını çok büyük bir şekilde çektik. Bu kumpasın en büyük delili dosyanın kendisidir. Karşılaştığım herkesle örgüt ilişkisi kurdular." CİHAN
<< Önceki Haber Eski ATO Başkanı Aygün: Tek suçum toplantıya ev sahipliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER