'Eski yöntemlerle faaliyet sürdürmek her geçen gün zorlaşıyor'

'Eski yöntemlerle faaliyet sürdürmek her geçen gün zorlaşıyor'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bilgi ekonomisinin hem sanayi sektörüne hem de devlete büyük tasarruf imkanı sağladığını belirtti. Yorgancılar, "Eski yöntemlerle yeni sistemde faaliyetini sürdürmek, her geçen gün zorlaşıyor. O nedenle başta üyelerimiz olmak üzere stratejik bir güç haline gelen bilgi ekonomisi ve bilgi teknolojilerinden sonuna kadar faydalanmalarını ve bilgilenmelerini, günümüzün en önemli konusu olarak görüyorum." dedi.

EBSO ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, e-tebligat semineri düzenledi. Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin'in yanısıra teşkilat mensuplarının da yer aldığı seminere, iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar, küreselleşmeyle birlikte teknolojiyi doğru yönde kullanan, e-ticareti pazar payına dahil eden firmaların maliyetlerinde ciddi azalma sağladığına dikkat çekti. Yorgancılar, "Zamandan kazanılan tasarruf ise kuşkusuz parayla ölçülemez boyuttadır. Tüm bu değişim, dönüşüm aslında bilgi ekonomisinin günümüze ne kadar hakim olduğunu ortaya koymaktadır. O nedenle eski yöntemlerle yeni sistemde faaliyetini sürdürmek, her geçen gün zorlaşmaktadır. Hal böyleyken hukuksal bir işlemin ilgili kişiye ulaştırılması ve bunun belgelenmesinin de elektronik yöntemlerle yapılması, bilgi çağının bir gereği olarak ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.

'DEĞİŞİM VE YENİLİKLERE AÇIK OLUNMALI'

E-Devlet, e-ticaret, e-fatura, e-imzanın ardından e-tebligat uygulamasının bu sürecin gereği olduğunu belirten Ender Yorgancılar, şunları kaydetti: "Üyelerimizin, stratejik bir güç haline gelen bilgi ekonomisi ve bilgi teknolojilerinden sonuna kadar faydalanmalarını ve bilgilenmelerini, günümüzün en önemli konusu olarak görmekteyim. Değişimlere ve yeniliklere daima açık olunmalı."

Vergi Dairesi Başkanı Engin ise 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek e- tebligat uygulamasının önemine değindi. Ardından Vergi Dairesi Usul Müdürü Rıza Öztop, e-tebligat ile ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra Yorgancılar'ın moderatörlüğünde iş dünyası temsilcileri, sorularıyla uygulamanın ayrıntılarını öğrenme imkanı buldu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Eski yöntemlerle faaliyet sürdürmek her geçen gün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER