Esnaf Odaları: Caddelerin ücretleri parka çevrilmesi esnafı zora soktu


Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, kentte uygulanan caddelerdeki ücretli park sistemi nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyledi. Birsen, "Caddelerin uzun süreli otopark olarak kullanılıyor. Halk caddelerde araçları ile duraklama yapamıyor, bu nedenle esnaftan alışveriş yapma imkanlarının olmuyor. Esnaf zarar ediyor." dedi.

Başkan Birsen, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaş Sebze Meyve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Engin Çakmak'ı ziyaret etti. İki Başkan, Genel Sekreter ile esnaf ve sanatkarların sorunlarını hakkında görüştü. Başkan Birsen, caddelerin paralı otopark olması nedeniyle esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Büyükşehir Belediyesince uygulanan caddelerdeki ücretli park sistemi nedeniyle, caddelerin uzun süreli otopark olarak kullanıldığını hatırlatan Başkan Birsen, bu yüzden halkın caddelerde araçları ile duraklama yapamadıklarını, bu sebeple esnaftan alışveriş yapma imkanlarının olmadığını ve esnaf sanatkarların zarar uğradığını kaydetti.

Birsen, konu ile ilgili çözüm önerisi olarak caddelerde uygulanan ücretli park uygulamasının sona erdirilmesi gerektiği, bu caddelerde park yasağının uygulamaya konulması veya yarım saat gibi kısa sürelerde duraklama imkanının getirilmesi gerektiği belirtildi. Böylece kısa süreli duraklamalarla esnaf ve sanatkarların müşterilerine hizmet verebilme imkanı sağlanacağı hem de trafik sıkışıklığı sorununa çözüm getirilebileceği aktarıldı.

Ayrıca ziyarette, Kurtuluş Kapalı Pazar yeri altında bulunan otoparkın ücretsiz olarak Pazarcılar Odası'na devredilmesi talep edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Esnaf Odaları: Caddelerin ücretleri parka çevrilmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER