ESTP ve Kent Konseyi: Kardeşliğe bomba koyan kirli elleri lanetliyoruz


Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) ve Büyükşehir Belediyesi (EBB) Kent Konseyi, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ve diğer terörist saldırıları kınadı.

ESTP ve EBB Kent Konseyi yazılı açıklama ile terörist saldırıları lanetledi. Yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Terör ve teröristler, tarihin hiçbir döneminde kendileri için bir şey yapmamışlardır. Başkalarının, maşası, taşeronu ve oyuncağı olarak kullanılmışlardır. Son Ankara saldırısında da apaçık görüldüğü gibi, amaç ülkemizi terörize etmek, topluma korku salmak ve içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan kaosta Türkiye'nin hata yapmasını sağlamaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, halkın bütünlüğünü tehdit etmek için terörü kullananların eliyle ülkemizde yaşanan kardeşliğe bomba koyan kirli elleri kınıyor ve lanetliyoruz. Millet olarak soğukkanlı duruşumuzu korumaya devam ederken, şunun bilinmesini istiyoruz, umutsuzluk ve yeis bize yakışmaz. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan; elleri ayakları uluslararası arenada cirit atan terör alçakça ve şerefsiz bir oyunu sürdürmektedir.

Ortadoğu kazanı içinde aydınlık yarınlara gebe tek ülke olan Türkiye, ateşin içine çekilmek istenmekte, eli kanlı terör örgütleri bu amaç için kullanılmaktadır. Şehirlerin ve mekanların önemi yoktur. Terör için önemli olan huzursuzluk ve kargaşadır. Çünkü leş kargaları böyle ortamları sever. Irak'ı, Suriye'yi ülke olmaktan çıkaran; halklarını katleden, milyonlarca insanı göç ettiren bu büyük savaşların arkasında da başlangıçta terör vardır.

Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bize düşen görev, sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların oyunlarını başlarına geçirmek için her zamankinden daha çok kenetlenmektir. Bu duruşumuzu ülke genelinde korumaya devam ettikçe hainler, onların yerli işbirlikçileri ve maşaları umduklarına nail olamayacaklardır.

Ankara saldırısında hayatını kaybedenler olmak üzere; bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber ESTP ve Kent Konseyi: Kardeşliğe bomba koyan kirli elleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER