HAK-PAR: Kemal Burkay'a yönelik provakatif tutumu şiddetle kınıyoruz


Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanvekili Necati Bayram, Basel'de gerçekleşen konferansta konuşmacı Kemal Burkay'ın PKK yandaşı tarafından provoke edilmesine tepki gösterdi. Bayram, "Kemal Burkay'a yapılan bu sekter, provakatif tutumu protesto ediyor şiddetle kınıyoruz." dedi.

Necati Bayram, Kemal Burkay'ın protesto edilmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Bayram, partisinin İsviçre birimi tarafından 21.02.2016 tarihinde Basel'de gerçekleşen ve Kemal Burkay'ın konuşmacı olduğu konferansın, bir grup PKK yandaşı tarafından provoke edilmek istendiğini kaydetti.

Burkay konuşmak üzere kürsüye çıktığında salonda bulunan bir grubun, 'Bijî Serok Apo' sloganları atarak toplantının başlamasını engellemeye kalkışıldığını hatırlatan Bayram, salondan çıkarıldıktan sonra da 'Burkay'ı konuşturmayacağız' diyerek provokatif tutumların sürdürüldüğünü söyledi. Provokatör grubunun tüm çabalarına rağmen toplantının coşkulu bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bayram, "Kendilerini 'Özgürlük Hareketi' diye tanımlayan, her şeyin başına bir 'demokratik' kelimesi iliştiren bu kesimin, kendileri gibi düşünmeyen yazar, siyasetçi ve sanatçılara karşı zaman zaman şiddete de varan tutumları kabul edilemez. Bu ancak demokrasi ve özgürlük düşmanlarının tutumu olabilir. HAK-PAR olarak Sayın Kemal Burkay'a yapılan bu sekter, provakatif tutumu protesto ediyor şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber HAK-PAR: Kemal Burkay'a yönelik provakatif tutumu şiddetle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER