Yemen'de üst düzey güvenlik yetkililerine suikast: 2 ölü


Yemen'in geçici başkenti Aden'de Yemen Ordusu Ebyan Bölge Komutanı Abdurabbu Hüseyin el-İsraili ve beraberindeki İç İstihbarat Müdür Yardımcısı Ca'bal Alevi, kendilerine yönelik düzenlenen suikastta hayatlarını kaybetti.

Aden'in Şeyh Osman ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce Yemen Ordusu Ebyan Bölge Komutanı el-İsraili ve beraberindeki İç İstihbarat Müdür Yardımcısı Alevi'nin bulunduğu araca seyir halindeyken ateş açıldı. Saldırıda, el-İsraili ve Alevi'nin olay yerinde öldüğü açıklandı.

Öte yandan, Yemen'de daha önce de birçok önemli isme suikast düzenlenmişti. Son olarak Yemen'de Aden Valisi İdris ez-Zubeydi'nin aracına kimliği belirsiz kişilerce ateş açılmıştı. Saldırıda vali yara almadan kurtulmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri tarafından, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehri Ramazan ayında ele geçirilmişti. İstikrarın tam sağlanamadığı Aden'de, şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var.
CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de üst düzey güvenlik yetkililerine suikast: 2 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER