Eurogroup'tan Yunanistan'a 4 aylık uzatma


ATİNA (CİHAN)- Eurogroup'un Yunanistan'ın kredi anlaşmasının 6 ay yerine 4 ay daha uzatılmasına yeşil ışık yaktığı bildirildi. Anlaşma haziran ayı sonuna kadar geçerli olacak.

Brüksel'de bu akşam toplanan Eurogroup'a üye ülkeler ile Atina'nın anlaşma metni üzerinde anlaşmaya yakın oldukları bildiriliyor. Yunan basın-yayın organları, müzakerelere katılan bir kaynağın, "Anlaşma olacağı görünüyor. Koşulların belirlenmesi süreci devam ediyor. Anlaşma, Maliye Bakanları'na sunuluyor. Bekleyelim ve görelim." dedi. Bir başka kaynak ise "Yaygın bir iyimserlik var." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın 6 ay talebi yerine kredi anlaşmasının 4 ay daha uzatılmasına tarafların olumlu yaklaştığı bildiriliyor. Atina'nın başvuru talebinin çerçevesinin aynen korunacağı ifade ediliyor. Almanya, bu akşam yapılmakta olan Eurogroup'ta Atina'dan reformlar konusunda bir listeyi pazartesi gününe kadar Eurogroup'a göndermesini istedi. Bunun kabul edildiği kaydedildi. Almanya, Atina'dan reformlar konusunda verdiği taahhütlerde ciddi iyileştirmelerde bulunmasını da istedi.

Atina'dan "vergi kaçakçılığı", "yolsuzlukla mücadele", "kamu yönetiminde reform" ve "bütçe dengelerini bozmayacak yasal düzenlemlere" dair 4 başlık altında yapacağı reformlara ilişkin metni Eurogroup'a göndermesi istendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Eurogroup'tan Yunanistan'a 4 aylık uzatma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER