Evde çıkan yangında 2 kardeş öldü


İzmir'in Buca ilçesinde bir evde çıkan yangında 8 yaşındaki Pelin Ç. ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Ç. öldü. Pelin Ç.'nin diğer kardeşlerini çıkardığı fakat 1 yaşındaki kardeşini almak için tekrar girdiği evde kardeşiyle birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Yangın, Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'teki tek katlı evde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Evden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, evde bulunan 3 yaşındaki Ata Ç., 5 yaşındaki Baran Ç. ve 6 yaşındaki Arda Ç. yan sokakta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedaviye alınan kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangın, ekipler tarafından söndürülürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi.

Eve giren ekipler, kısa süre sonra Pelin Ç. ile küçük kardeşi Emir Ç.'nin cansız bedenlerini yan yana buldu. Ayrı yaşadıkları öğrenilen anne Arife Ç. ve baba Ferhat Ç. sinir krizi geçirdi. Talihsiz Pelin ile Emir'in cesetleri savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan çocukların 'evimizi sakallı biri yaktı' demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatan ekipler, 1 kişiyi gözaltına aldı.

3 KARDEŞİ ABLA KURTARMIŞ

Mahalle sakinleri 3 kardeşini evden ablaları Pelin Ç.'nin çıkardığı daha sonra küçük kardeşini kurtarmak için girdiği evde kardeşi ile birlikte öldüklerini söyledi. Ailenin geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen mahalle sakinleri, "Çocuklar hep ortalıktaydı, pek sahip çıkan yoktu bunlara. İki kardeş öldü. Çocuk seslerini duyduk. Sonra baktık tepeden alevleri gördük. Alevler birden heryeri sardı. İtfaiye geç geldi. Söndürdükten sonra girebildi, itfaiyenin de yapacağı bir şey yoktu iş işten geçmişti." diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Evde çıkan yangında 2 kardeş öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER