Yangın çıkan platformda 63 işçi iş başındaydı


Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde meydana gelen etkili fırtınanın ardından oluşan dev dalgaların Güneşli tesisinde doğalgaz borusunu tahrip etmesiyle yangın çıktı. Akşam saatlerinde çıkan yangın sırasında tesiste bulanan 63 işçi mahsur kaldı.

Fırtına dolayısıyla denizde 10 metreye kadar yüklesen dalgalar ve etkili rüzgar kurtarma ekiplerinin petrol platformuna yaklaşmasına engel oldu. İşçiler, yangın sırasında tesiste bulanan iki kurtarma teknesine binerek denize 10 metre mesafeye kadar aşağıya inerek olası patlamadan korunmaya çalıştı.

Etkili rüzgarın halatları koparmasıyla teknelerden biri içerisindeki işçilerle birlikte denize düştü. Yakındaki kurtarma ekipleri sadece üç kişiyi canlı kurtarabilirken bir kişinin de cansız bedenine ulaşabildi.

Devrilen teknede bulanan diğer işçiler ise dev dalgalar arasında kayboldu. Bu sırada kurtarma ekipleri diğer teknede bulanan 26 işçiyi ve platformda bulanan 3 kişiyi de kurtarmayı başardı.

63 kişiden 32 canlı ve bir cansız bedene ulaşan arama kurtarma ekiplerinin kayıp 30 kişinin kurtarılması yönünde çalışmaları aralıksız sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yangın çıkan platformda 63 işçi iş başındaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER