EXPO 2016'da ikinci hayal kırıklığı: Kuzey Çevre Yolu ihalesi iptal edildi


Dünyanın en önemli ortanizasyonlarından sayılan EXPO 2016 Antalya'da skandallar bitmiyor. Daha önce EXPO 2016 için yapılacağı duyurulan ancak tamamlanması uluslararası fuarın kapanmasından 2 ay sonrasına denk gelen tramvayın ardından şimdi de fuar alanına ulaşım kolaylığı sağlaması için inşasına başlanan Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi iptal edildi. İktidar milletvekilleri ve Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü söz konusu yolun EXPO 2016'dan önce açılacağını 'müjde' olarak duyurmuştu. 37 kilometrelik yolun Antalya-Burdur karayolunun 28. kilometresinden ayrılıp, Topallı-Aksu ilçesinin kuzeyinden Yurtpınar'dan geçtikten sonra Gebiz yolunu keserek Antalya-Serik-Manavgat yoluna ulaşması planlanıyordu. Ancak ihalesi mahkeme kararıyla üçüncü kez iptal edilen yolun yeniden ne zaman ihaleye çıkacağı bilinmiyor.

İhalesi Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Daire Başkanlığı tarafından yapılan projeyle ilgili olarak iptal kararı Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) duyruldu. İhale tarihi olarak 11 Mayıs 2015 gözüken projeyle ilgili 'ihale durumu' bölümünde 'İhale İptal Edilmiş' notu düşüldü.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, projeyle ilgili daha önce ön yeterlilik yapıldığını, sonrası yapılan 3 ihalenin iptal edildiğini söyledi. Şuanda yürürlükte olan bir ihalenin olmadığını belirten Oğuz, "İptalin mahkeme kararı olduğu belirtiliyor. EKAP'ta mahkeme kararıyla iptal edildiği yazıyor. Ama mahkeme kararının içeriğini açıklamıyorlar. Bu yolda Antalya'nın olmazsa olmazı. Batı ve Kuzey çevreyolu muhakkak açılması lazım. Kuzey Çevre Yolu'yla ilgili olarak maalesef milletvekillerimiz EXPO'ya yetişecek diye söz verdiler. 900 gün süresi var bu yolun. Bugün ihale neticelense 900 gün süre var. EXPO'ya kalmış 200 gün civarı. Mümkün değil yetişmesi. 900 günde bitecek iş 200 günde bitmez." dedi.

ŞARTNAME VE İHALENİN YAPILIŞINDA SORUN MU VAR?

Yolun ihalesinin 2 yıldır gerçekleştirilemediğine dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Oğuz, ortada bir problem olduğunu ifade etti. Şartnamelerin düzgün hazırlanmadığını savunan Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: "İtiraza geçit vermemeleri gerekiyor. İtirazda insanların haklı çıkmaması gerekiyor. Demek ki insanlar haklı çıkıyor ki iptal ediliyor. O zaman şartnameler eksik hazırlanıyor. İhale yapılış tarzı, şartnamede bir sorun var demekki." CİHAN
<< Önceki Haber EXPO 2016'da ikinci hayal kırıklığı: Kuzey Çevre Yolu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER