Fas'ta 'At ve Binicilik Fuarı' başladı


Fas Kralı 6. Mohammed himayesinde düzenlenen 'At ve Binicilik Fuarı' başladı. Sekizincisi düzenlenen fuarın açılışını, kralın kardeşi Prens Moulay Rachid yaptı.

Fuar, Kral 6'ıncı Mohammed tarafından aynı isimle 2008 yılında kurdurulan dernek tarafından her yıl Fas'ın El Jadida kentinde organize ediliyor.

Bu yıl 'Binicilik: Sanatlar ve Meslekler' temasıyla düzenlenen fuarda bir çok etkinlik yer alıyor. Saraçlık, nalbantlık, Tbourida adlı Fas'ın geleneksel binicilik sporunda kullanılan tüfeklerin imalatı, hayvan besleme, veteriner ilaç laboratuvarları tanıtımı gibi etkinlikler bunlardan sadece birkaçı.

Ayrıca binicilik ve atla ilgili, resim, el yapımı sanat eserleri ve el yazması eserlerin sunulduğu sergiler ve çeşitli konferanslar da düzenleniyor.

Bunların dışında at gösterileri, yerel ve uluslararası at yarışları ve engelli at yarışları da fuara renk katan etkinlikler arasında.

Uluslarası Berber Atları (Kuzey Afrika Atları) Şampiyonası, Uluslararası Safkan Arap Atları Model ve Albeni Yarışması, fuarda düzenlen uluslararası yarışmalardan bazıları. Ayrıca, 'Morocco Royal Tour' adlı 27 ve 18 etaptan oluşan 'Uluslararası Engelli At Yarışları' da, Tetouan ve Rabat kentinden sonra El Jadida etabıyla son bulacak.

Geçen yılki fuara, 30 ülkeden, 810 at ve 450 biniciyle 120 temsilci katılmış ve 250 binden fazla ziyaretçi fuarı gezmişti. Fuara bu yıl aralarında Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, İtalya, Tunus, Cezayir, Romanya ve Macaristan gibi ülkelerin bulunduğu 38 ülkeden 120 temsilcinin katılması bekleniyor. Bu yılın onur konuğu ise Portekiz.

Fuar, 18 Ekim 2015 Pazar günü ödüllerin verilmesiyle son bulacak. CİHAN
<< Önceki Haber Fas'ta 'At ve Binicilik Fuarı' başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER