Fas'ta çökertilen IŞİD hücresi üyelerinin korkunç planları ortaya çıktı


Fas gizli servisi Bölgesel Gözetim Genel Müdürlüğü'nün (DGST) özel birimi Adli Soruşturma Merkez Bürosu (BCIJ) Fas resmi ajansı MAP'a "Perşembe günü çökertilen terör hücresi bazı hassas noktalara saldırı düzenleyerek ulusal ekonomiyi zayıflatmayı planlıyordu. Bunlardan Morocco Mall alışveriş merkezi (Kazablanka kentinde bulunuyor), OCP (Fas Fosfat Ofisi) merkezi ve Kazablanka Bölge Tütün Ürünleri Genel Merkezi saldırı planlarının merkezindeydi." açıklaması yaptı.

Açıklamada terör hücresi üyelerinin, Fas'ın güneyinde bir yerde bir alanı eğitim kampı ve üssü yapmayı planladıkları belirtildi. Terörist yapının saldırıları, "IŞİD için kurmaya çalıştıkları bölgede ateşli silahlar ve patlayıcılar yardımıyla" yapmayı planladıkları açıklandı.

BCIJ, terörist yapının, "Essaouira kentinde Sofitel ve Al Madina hotelleri, aynı kentte bulunan batılı turistleri öldürmek, sivil ve askeri yüksek rütbeli kişileri öldürmek, özellikle Meknes ve Marakeş kentlerinde silah elde etmek amacıyla askeri kışlalara saldırı, yine Fas-Cezayir sınırındaki askeri birliklere saldırı" gibi eylemler planladığını duyurdu.

Adli Soruşturma Merkez Bürosu'nun geçtiğimiz Perşembe günü çökerttiği, biri Fransız 10 kişiden oluşan terör hücresinin yaşı küçük üyesinin de Fas Parlamentosu'na bombalı kemerle sızıp içeride bir intihar saldırısı gerçekleştrimeyi planladığı bildirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Fas'ta çökertilen IŞİD hücresi üyelerinin korkunç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER