Fidye için kaçırılan Suriyeli çocuk kurtarıldı


Fatih'te kendisini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından kaçırılan Suriyeli iş adamının 13 yaşındaki oğlu nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. Kaçırdıkları çocuğun ailesinden 1 milyon dolar fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep, Adana ve İstanbul'da 5 ayrı tekstil mağaza ve imalathanesinin sahibi olan Suriyeli bir aile Fatih'te polise başvurarak 13 yaşındaki oğulları M.J.'nin kaçırıldığını ifade etti. Aile, yaptığı başvuruda çocuklarını kaçıran kişilerin telefonla arayıp fidye olarak 1 milyon dolar istediklerini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde başlatılan soruşturmada, polis önce 13 yaşındaki M.J.'nin kaçırılma anının görüntülerine ulaştı. Görüntülerde 13 yaşındaki çocuğun yanına bir araçla yaklaşan 3 kişinin, kimlik gösterdikten sonra M.J'yi otomobile bindirip uzaklaştıkları görüldü. Bu görüntüler sayesinde Suriyeli iş adamının oğlunu kaçıranların eşkali belirlendi.

Gasp Büro Amirliği, Müzakere Timi'ne bağlı ekipler devreye girerek ailenin fidye pazarlığını takibe aldı. Günler süren pazarlığın sonunda fidyeciler, istedikleri fidyeyi 500 bin dolara indirdiler. Fidyecilerle 21 Eylül gecesi saat 01.00 sıralarında Kadıköy'de bir adreste fidye parası ile çocuğun takas edilmesi için anlaşıldı. Polisin randevu yerinde yaptığı baskında fidyeciler Yasin A.(44), Ergün B.(54) ve Şenol G.(40) gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinde söyledikleri Kadıköy'de bir iş yerinin deposuna yapılan baskında kurtarılan 13 yaşındaki M.J. ise ailesine teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Fidye için kaçırılan Suriyeli çocuk kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER