Fransa'dan Güney Afrika elektrik firması Eskom'a 165 milyon dolar kredi


Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Güney Afrika'da elektrik üretimi ve dağıtımını tekelinde bulunduran kamu firması ESCOM'a vereceği 2.3 milyar rand (165 milyon dolar) kredi için bugün imzalar atıldı. ESKOM, kredinin Doğu Cape, KwaZulu-Natal ve Limpopo eyaletlerindeki projelerde kullanılacağını duyurdu.

ESKOM Başkanı Ben Ngubane imza töreninde yaptığı açıklamada, "Düşük faizle alınan kredinin enerji sektörünün güçlendirilmesi, sistemin yenilenmesi, dayanıklılığın artırılması ve enerji dağıtımının istikrarı için harcanacak." dedi.

Fransa'nın Güney Afrika Büyükelçisi Elisabeth Barbier ise Johannesburg'taki törende şöyle konuştu, "Güney Afrika'da enerji dağıtım networkünün geliştirilmesi, daha fazla bölgeye elektrik sağlanması ve ülkenin global elektrik standartlarına ulaşması için ihtiyaç olan krediyi vermekten mutluluk duyuyoruz."

Dünyanın en büyük elektrik üreticilerinden ESKOM'un CEO'su Brian Molefe, Fransız enerji grubu EFD ile de 'finansal ortaklık anlaşması' yaptıklarını, yenilenebilir enerji gibi farklı alanlarda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

ESKOM, Fransız kredisiyle '2025 Global Elektrik Ulaşım Hedefi'ne yaklaştıklarını, şu anda halkın yüzde 85'ine elektrik ulaştığını ifade etti. Afrika'nın en büyük ikinci ekonomisi Güney Afrika'da halen 3 milyondan fazla insana elektrik verilemiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'dan Güney Afrika elektrik firması Eskom'a 165 milyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER