Gabriel mültecilerin sorunlarını dinledi


Almanya Başbakan yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD), Aşağı Saksonya'nın Hameln şehrindeki mülteci yerleşkesini ziyaret etti. Gabriel yerleşkede ikamet eden mülteciler ile sohbet etti.

Mültecilerden gelen şikayetler üzerine kayıt işlemlerinin hızlandırılması için görevlilere tavsiyelerde bulundu. Sohbet esnasında Gabriele sorular yönelten mültecilerden bir tanesi Suriye'deki ailesini Almanya'ya getirmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Gabriel, mültecilerin aile birleşimiyle alakalı sorunları olduğunu bunun ancak Almanya'da iki yıl ikamet ettikten sonra gerçekleşebileceğini söyledi.

Ziyarette Gabriel'e Çalışma ve Sosyal Bakanlık Müsteşarı ve Hameln milletvekili Gabriele Lose Krug- Möller (SPD), federal milletvekili Micharl Vietz (CDU), eyalet milletvekilleri Petra Joumaah (CDU) ve Ulrich Watermann (SPD), Hameln Pyrmont Kaymakamı Tjark Bartels ve Hameln Belediye Başkanı Claudio Griese'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri eşlik etti. Hameln yerleşkesinde yaklaşık bin 200 mülteci barınıyor ve yaklaşık bin mülteci ise Hameln ve çevre köylere yerleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Gabriel mültecilerin sorunlarını dinledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER