Gazeteci Sedat Ergin: Organize, planlı bir saldırı


Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırıya ilişkin, "Organize, planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak" dedi.

Amerikan Hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Sedat Ergin, "Bizler açısından tabi Hürriyet Gazetesi 6 Eylül tarihinde bir saldırıya uğramıştı. 8 Eylül tarihinde ikinci bir saldırıya uğramıştı. Bu saldırılardan sonra bu kez bir yazarımız Ahmet Hakan şiddete, saldırıya hedef olmuş durumda. Bize gelen bilgiler bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların kendisini CNN Türk'teki programından çıktıktan sonra eve gelirken kanaldan itibaren takip ettikleri yönünde. Organize planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak. Bu olay 2015 yılında Türkiye'de basın özgürlüğünün nasıl bir durumda olduğunu göstermesi bakımından heralde hepimizin gözünü açması gerekiyor" dedi.

"AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR"

Ahmet Hakan'ın durumu hakkında bilgi veren Ergin, "Burnunda kırık var. Ameliyat olması gerekiyor aldığı darbe nedeniyle. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında kırık var. Heralde çıkacak ama ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor" diye konuştu.

AVUKAT KAZAN: GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Ahmet Hakan'ın avukatı Aslı Kazan ise şöyle konuştu: "9 Eylül günü bir köşe yazarı tarafından ölümle tehdit edildi. Biz o gün İçişleri Bakanı ile görüştük, Ahmet Hakan'ın ciddi bir tehdit altında olduğunu ve tehlikenin çok yakın olduğunu kendilerine ilettik. Ertesi gün İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduk ve derhal en ileri derecede koruma tedbirlerinin alınması gerektiğini talep ettik. Koruma Şube'den bu talebimizin akibetini devamlı soruyoruz fakat henüz bir gelişme yaşanmadı. Bu saldırının gerçekleşeceğini biz biliyorduk. Gerekli birimlere ihbar ettik. Fakat hiçbir işlem yapılmadı. Göz göre göre geldi."Gazeteci-Sedat-Ergin-Organize-planli-bir-saldiri-1897854.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Sedat Ergin: Organize, planlı bir saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER