Gazeteci Vildan Atmaca tahliye oldu


Van'da haber takibi yaptığı 13 Kasım günü gözaltına alınan Jin Haber Ajansı (JINHA) muhabiri Vildan Atmaca tahliye edildi. Atmaca, gözaltına alındıktan sonra Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmasına karar verilmişti.

Van'ın Erciş ilçesinde 13 Kasım'da haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınan ve 14 Kasım'da çıkarıldığı mahkemede sosyal medyada YPJ'li Arin Mirkan'ın fotoğrafını paylaştığı için 'Örgüt propagandası' yaptığı iddiasıyla tutuklanan Vildan Atmaca'nın ilk duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Vildan ve avukatının yanı sıra meslektaşları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi.

Kimlik tespitinin ardından Vildan, "Beratımı istiyorum" dedi. Ardından söz alan avukatı Sabahattin Kaya ise "Bir gazetecinin böylesi anormal bir suçlamayla tutuklu kalması kabul edilemez. YPJ'li bir kadın savaşçının fotoğrafının paylaşmak suç değildir." dedi.

Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak Vildan'ın tahliyesine karar verdi ve bir sonraki duruşmayı 21 Ocak 2016'ya erteledi. Vildan'ın önümüzdeki saatlerde cezaevinden çıkması bekleniyor.Gazeteci-Vildan-Atmaca-tahliye-oldu-1973919.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Vildan Atmaca tahliye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER