Gazi komiser tutuklandı, kanser oldu, şimdi de tedavisi engelleniyor!

15 Temmuz sonrası kitlesel “cadı avı”nda haksız biçimde tutuklanan ve aylardır cezaevinde tutulan komiser S.D.’ye yapılan zulümler yürekleri sızlattı.

SHABER3.COM

OHAL’le başlayan zulüm sürecinde özellikle cezaevlerinde yapılan hukuksuz ve keyfi muameleler tutukluların sağlığını tehdit ediyor. Kötü muameleler, insancıl olmayan cezaevi şartları, ilaçların verilmemesi, hastaların doktora çıkartılmaması, kurum doktorlarının şikayetleri dikkate almaması, hastane sevklerinde zorluklar çıkarılması ve daha birçok haksız uygulama sağlıklı yaşama hakkını engelliyor.

Terör Gazisi Komiser S.D.’nin Dramı

15 Temmuz sonrası kitlesel “cadı avı”nda haksız biçimde tutuklanan ve aylardır cezaevinde tutulan komiser S.D.’ye yapılan zulümler yürekleri sızlattı.

Cezaevinde Kanser Oldu Hastaneye Sevki Engellendi

Van F Tipi Cezaevinde bulunan komiser S.D.’nin  rahatsızlandı. Sağlık durumunun ciddiyetini cezaevi idaresine ısrarla ilettiği halde kendisine cevap verilmedi. Cezaevi yönetiminin uzun süre  hastaneye sevkini engellediği iddia edildi.

Prostat Kanseri Teşhisi Konuldu

Rahatsızlığının iyice artması üzerine komiser S.D. güç bela hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan muayene ve tetkikler sonucunda  cezaevindeyken Prostat Kanserine yakalandığı teşhisi konuldu. Ayrıca S.D.’nin hastanede kötü koşullara sahip bir odada tutulduğu iddia edildi. Acil olarak ameliyat olması ve tedavi sürecine başlanması gerekirken S.D.’nin yeniden cezaevine götürülmesi yakınlarını şok etti.

Bombalı Terör Saldırısında Yaralandı

Komiser S.D.’nin tutuklanmadan önce Van’ın Gevaş ilçesinde görev yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre 14 Haziran 2016 tarihinde Van’ın Gevaş ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayolundaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda yaralanan 6 polis arasında komiser S.D.’nin de yer aldığı belirtildi. Bombalı terör eyleminde yaralanan S.D. tedavi süreci devam ederken önce 15 Temmuz sonrası çıkarılan bir OHAL KHK’sı ile hukuksuz bir biçimde mesleğinden ihraç edildi. Ardından herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınıp tutuklandı.

Sağlığı Tehlikede Ailesi Tahliyesini İstiyor

S.D.’nin ailesi terör saldırısından yaralı kurtulan ve gazi olan S.D.’nin cezaevinde yakalandığı prostat kanseri nedeniyle sağlığının daha da kötüleşmesinden endişe ediyor. Ailesi kanser tedavisine bir an önce başlanması ve sağlık gerekçeleri ile S.D.’nin acilen tahliye edilmesini istiyor.

magduriyetler.com
<< Önceki Haber Gazi komiser tutuklandı, kanser oldu, şimdi de tedavisi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER