Gaziantep Valiliği'nden yeni özel güvenlik bölgesi ilanı


Gaziantep Valiliği, Tahtaköprü ve Höyük Hudut Karakolu arasında kalan bölgelerin 21 Ağustos tarihinden itibaren 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, özel güvenlik bölgesi uygulamasının, son günlerde Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu çerçevesinde alındığını bildirdi. Açıklamada, "Tahtaköprü Hudut Karakolu ile Höyük Hudut Karakolu arasında kalan bölgelerde 21 Ağustos günü saat 13.00'de başlayıp 4 Eylül günü saat 13.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Buna göre, 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep Valiliği'nden yeni özel güvenlik bölgesi ilanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER