Gece kulübünde silahlı saldırı: 50 ölü 53 yaralı

ABD'de katliam dehşeti... Orlando şehrinde gay kulüpte bir kişi etrafa ateş açtı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada olayda 50 kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin de yaralandığı bildirildi. Rehineler polis operasyon sonrası kurtarıldı. Saldırgan barın içerisinde öldürüldü.

Gece kulübünde silahlı saldırı: 20 ölü 40 yaralı



ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde özellikle eşcinsellerin tercih ettiği Pulse Clup ismindeki gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı.
SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Pulse Club adlı gece kulübünde çevreye ateş açan ve içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin isimli saldırgan polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı maddeye ratlanmazken, bir tüfek ve tabanca ile ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.
EN KANLI SALDIRI 
Polis, ABD tarihindeki en kanlı silahlı saldırıyı bir "terör eylemi" olarak niteledi. Ancak polis yetkilileri, bunun "uluslararası mı yoksa yerel bir eylem mi" olduğunun henüz belli olmadığını vurguladı.

<< Önceki Haber Gece kulübünde silahlı saldırı: 50 ölü 53 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER