'Gençlerin sorunlarını Lotus ile birlikte çözebiliriz'


Almanya'nın Herne şehrinde 13 Eylül Pazar günü yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesinde SPD adayı Dr. Frank Duda, Lotus Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde eğitim kurumlarının önemine değinen Duda, "Lotus gibi kurumlara çok ihtiyacımız var. Böyle kurumların her zaman arkasında durmaya hazırım." dedi.

Herne'de her sene tüm öğrencilerin yüzde sekizinin yani 120 öğrencinin hiç bir diploma sahibi olmadan okuldan ayrıldığını söyleyen Duda, "Bu sorunu çözmek bizim için önemli. Gençlerin okullarını bitiremeden ayrılmaları büyük bir sorun." şeklinde konuştu.

Herne'de 800 civarında gencin işsiz olduğunu belediye başkanı olduğu taktirde ilk önce bu gençlerin sorununu çözeceğini dile getiren Duda, "Bu işsiz gençlerle ilgilenecek özel bir birim kurmayı düşünüyorum. Bu oluşumda Lotus ile birlikte çalışmayı istiyorum." dedi.

Herne'ye 2 bin mülteci beklediklerini, buraya gelecekler için yer ayarladıklarını söyleyen Duda, "Şehrin imajını düzeltmek için çalışacağım. İş dünyasındaki çevremi kentin istihdamı için kullanacağım. Bu alanda çalıştığımız farklı projelerimiz var." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Gençlerin sorunlarını Lotus ile birlikte çözebiliriz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER