Göçmen gençler arasında eğitimini yarıda bırakanların oranı yüksek


Berlin Senatosu Entegrasyon ve Göç Sorumlusu Andreas Germershausen, göçmen ailelerden gelen gençler arasında ikili eğitim sistemine ulaşanların sayısının çok az olduğunu söyledi. Diğer taraftan bu ailelerden gelen gençler arasında eğitimin yarıda bırakanların oranının diğer gençlere göre çok yüksek olduğunu hatırlayan Germershausen şöyle konuştu: "Eğitimlerini yarıda bırakmalarındaki sebepler çeşitli. Ancak belirgin derecede fazla olmaları bir şeyler yapma gerekliliğini ortaya koyuyor."

Eyalet yönetimi bu durumdan yola çıkarak bir rehberlik programı hazırlamış ve buna ilişkin broşür yayınlamış. 2013 yılından bu yana 'Berlin-Çalışma' programı kapsamında uygulanan rehberlik ile göçmen ailelerden gelen gençler başarılı bir eğitim almaları için desteklenmiş. Daha sonra Germershausen'in gayretleriyle programın kültürel farklılıkların nasıl daha güçlü bir şekilde dikkate alınabileceği araştırılmış. Sonuç ise 'Kültürlerarası İdari Pratikler' başlığını taşıyan eserler olmuş.

Germershausen, Federal Hükümet'in meslek eğitim raporunda göçmenlerin topluma entegre olmasında mesleki eğitimin okul eğitiminin yanı sıra merkezi bir rol oynadığına dikkat çekildiğini hatırlatıyor ve şöyle diyor: "Rehberlik Eyalet Programının kültürlerarası açılımı tam da göçmen ailelerden gelen gençlerin eğitimini merkeze alıyor. Eğitim gören gençlere bir rehber tahsis ediliyor ve tamamen kendi ihtiyaçlarına ve içinde bulunduğu duruma göre yönünü bulacağı bir ortam sağlanıyor. Gönüllü olarak çalışan bu rehberler, eğitim gören gence işletme ve meslek okulunda karşılaştıkları sınavları aşmalarında, kendi kabiliyetlerini geliştirmelerinde ve hedeflerine doğru yürümelerinde yardımcı oluyor." CİHAN
<< Önceki Haber Göçmen gençler arasında eğitimini yarıda bırakanların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER