"Google, sürekli yeni çalışan arıyor"


Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'de çalışan Türk mühendis Selim Önal, gençlere tecrübelerini anlattı. Önal, çok iyi yazılım yazabilen ve değişime açık olan herkesin Google şirketine başvurabileceğini söyledi.

Şirketin yılın 365 günü çalışan aradığını belirten Türk mühendis, şirketin hiçbir zaman iş ilanı vermediğini, kişilerin kendileriyle irtibata geçmesini beklediğini açıkladı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından Akdeniz Bilişim Zirvesi düzenlendi. Zirvede Google ve Microsoft gibi dünyaca ünlü firmalardan yetkili isimler, katılımcılara bilgiler sundu.

Zirvede konuşmacı olarak bulunan Google'ın Türk çalışanı Selim Önal, bu şirkette çalışma stratejileri ve kariyerle ilgili bilgiler verdi. Önal, Google'ın amacının tüm dünyadan bilgileri düzenlemek ve bunları herkes için erişilebilir, kullanışlı hale getirmek olduğunu, en temel amacının ise herkesin kişisel asistanı olmak olduğunu belirtti.

Şirketinin eleştirilere ve geri dönüşlere açık olduğunu kaydeden Türk mühendis, yaşa ve cinsiyete bakılmaksızın 'iyi yazılım' yapabilen kişilere kapılarını açtığını dile getirdi. Çalışma arkadaşları ve iş ortamı hakkında da bilgiler sunan Önal, stresli bir işi olmadığını, çalışma arkadaşlarına da çok güvendiğini kaydetti.
Türkiye'de bilişim alanında verilen eğitimle ilgili sorulan soruya cevap veren Selim Önal, bu eğitim çok iyi olduğunu, ancak tek başına yeterli olmayacağı cevabını verdi. Önal, öğrencilerin işe alım süreci ve güvenlikle ilgili meraklarını da giderdi.

Microsoft Bölge Direktörü Doran Yöndem ise şirketinin yazılım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yöndem, özellikle 'bulut' teknolojisi üzerinde durdu. Yöndem, bu teknolojinin insanların hayatına kolaylık getirdiği gibi zaman ve maliyetten de tasarruf sağladığını kaydetti. Microsoft Bölge Direktörü, adobe gibi programları bulut üzerinden kullanıcıların hizmetine sunmasını ise kaynak yazılımların sürekli olarak kontrol altında tutulmasına olanak verdiğini hatırlattı. Yöndem, bu yöntemin ise kullanıcıları daha büyük masraflardan kurtardığını söyledi.

Zirvenin diğer bir konuğu olan Tolga Garipoğlu, 1990'lı yılların interaktif oyun programı Hugo hakkında bilgilerini paylaştı.

UAÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen programa Isparta, Burdur, Mersin ve Antalya'dan öğrencilerin yanı sıra yazılım ve teknolojiyle ilgilenen vatandaşlar da katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber "Google, sürekli yeni çalışan arıyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER