Görev başında vefat eden er ve erbaş yakınları için kanun teklifi


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, görevleri başında vefat eden er ve erbaş yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifin gerekçesinde Bayraktutan, "3713 sayılı Terörle Mücadele Kapsamında şehit olan er ve erbaşların geride kalan dul ve yetimleri kanun gereği hisseleri oranında aylık almaktadırlar. Oysa 3713 sayılı yasa kapsamında şehit olan subayların dul ve yetimlerine aylıkta 1 yetim olsa bile hesap edilen emsal aylığın tamamı üzerinden dul ve yetim aylığı bağlanmaktadır. Bu durum şehit aileleri arasında bir ayrım ortaya çıkardığı gibi er ve erbaş olan şehitlerimizin ailelerinin ise mağdur olmasına sebebiyet vermektedir. Şehit olan er ve erbaşların dul ve yetimlerinin de hesap edilen tutarın tamamını alabilmeleri için 3713 sayılı Terörler Mücadele kanunun 21. Maddesinin1 inci fıkrasının h bendine aşağıdaki fıkranın eklenmesi gerekmektedir." izahını yaptı.

CHP'li Bayraktutan devamında, "Örneğin terörle mücadele görevi sırasında ölen bir erin anne ve babasına toplam emsal aylığının yüzde 50'si üzerinden aylık bağlanmaktadır. Oysa subay ve astsubaylar da ise bir kişi aylık asla bile emsal aylığın yüzde 100 üzerinden aylık bağlanmaktadır. O nedenle bu ayrımın ve mağduriyetin ortadan kalkması için 21. Maddesinin h bendinde değişiklik yapılması halinde şehit aileleri arasındaki bu ayrım ortadan kalkacak şehit olan er ve erbaşların dul ve yetimleri de maaşları tam maaş üzerinden alacaklardır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Görev başında vefat eden er ve erbaş yakınları için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER