Görme engelli yoluna bir 'direk' de Çankırı'da

Görme engelli yoluna bir 'direk' de Çankırı'da

Çankırı'da görme engellilerin rahatça kaldırımda yürüyebilmesi için yapılan engelli yolları, engel çıkaran yollar haline geldi. Belediyenin kaldırım çalışmasında engelli parkurunun direklerle kesişmesi tepkiye yol açtı. Benzer bir olay Sivas'ta da yaşanmış, kaldırım çalışmasında engelli parkurunun direklerle kesişmesi tepki çekmişti.

Belediye tarafından şehrin önemli caddelerinde yürütülen çalışma kapsamında engelliler için 'kılavuz izli hissedilebilir' yüzeyden yürüyüş yolu yapıldı. Ancak, engelliler için yapılan yol üzerinde yön levhaları olması tepkilere yol açtı. Şaşkınlığa neden olan kaldırım çalışmalarında engelli parkurunun direklerle kesişmesi, tepkileri artırdı.

'BU YOLLARI YAPANLAR BEYİNDEN ENGELLİ OLANLAR'

Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, şunları kaydetti: "Çankırı'da yapılan kaldırım çalışmasında, hiçbir engelli arkadaşımın görüşü alınmadı. Bizler bedensel engelli olmaktan hiç gocunmuyoruz. Cenab-ı Allah'ımız bizleri beyinden engelli olanlardan eylemesin. Bunlar beyinden engelli olan kişilerdir. Bizler bu konuda daha fazla bir şey konuşmak ve söylemek istemiyoruz. Cenab-ı Allah'ım bu kişilere akıl ve fikirler nasip eylesin."

Benzer bir olay Sivas'ta yaşanmış, kaldırım çalışmasında engelli parkurunun direklerle kesişmesi tepkiye yol açmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Görme engelli yoluna bir 'direk' de Çankırı'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER