Gülen Koleji, uluslararası yarışmada altın madalya kazandı


Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Gülen Koleji öğrencileri, uluslararası matematik yarışmasında 4 madalya kazandı.

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından organize edilen AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Yarışması'ndan Gülen Koleji öğrencileri madalyalarla döndü. 61'ncisi Düzenlenen Uluslararası İlköğretim Matematik Yarışması'na bölgede Zirve Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Gaziantep'te 4 bine yakın öğrencinin katıldığı yarışmaya dünya genelinde 300 bini aşkın öğrenci katıldı. Gülen Koleji öğrencileri 80'den fazla ülke ve 300 bini aşkın öğrenci arasından 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Gülen Koleji'nden İbrahim Kınağ altın, Ahmet Anıl Palta ve Teoman Türkoğlu gümüş ve Meryem Yolcu ise bronz madalya kazandılar.

Gülen Koleji Müdürü Şaban Erdem, "Uluslararası bir yarışmada 4 öğrencimiz madalya aldı. Okulumuzda eğitim öğretimin yanı sıra bilimsel projelere de önem veriyoruz. Matematik yarışmasında derece elde eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gülen Koleji, uluslararası yarışmada altın madalya kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER