300 bin yerine 150 kişi katıldı

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi'nin (VKHD) Diyarbakır'da 300 bin kişi katılacak" dediği bayrak yürüyüşüne çoğu çocuk sadece 150 kişi katıldı.

300 bin yerine 150 kişi katıldı

Getirilen 4 bin metrelik Türk bayrağının yerde kalmaması için polis, bayrağın kamyonete konularak taşınmasını sağladı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 150 çocuğa 10'ar YTL para verileceği vadedildiği öne sürüldü.
Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi adına günlerdir yapılan yayınlarda Diyarbakır'da 300 bin kişinin katılımı ile yapılması düşünülen bayrak yürüyüşüne aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Bayrak yürüyüşü sırasında açılması planlanan 4 bin metrelik Türk bayrağını taşıyacak kimse bulunamayınca ancak 250 metresi açıldı. Diyarbakır polisi yere düşmemesi için bayrağın kamyonetle taşınmasını istedi.
Urfakapı'da başlayıp, yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüşte "Herşey vatan için", "Vatan sana canım feda", Askere uznan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik uzaklıktaki İstasyon Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrasında Türk bayrağı iç içe halindeki daireler haline getirildi. Yürüyüşe katılması için bir çok çocuğa 10'ar YTL verilmesi vaad edildiği öne sürüldü. ÇOCUKLARA YÜRÜYÜŞE KATILMALARI İÇİN PARA VERİLMİŞ Yürüyüş sonunda görüştüğümüz çocuklarda yürüyüşe katılmaları halinde kendilerine para verileceğinin vadedildiğini dile getirdi. Yürüyüş sonunda İstasyon Meydanı'nda konuşan VKHD Genel Başkanı Taner Ünal, "Diyarbakır'da bayrak yürümez diyenlerin bugün utanması gerektiğini söyledi.
Yürüyüşlerinin engellendiğini savunan Ünal, "İşte bayrak bu meydanda işte sizlerde buradasınız. Önemli olan bu meydanda Türk bayrağının dalgalanmasıdır. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği bugün Diyarbakır'ın meydanında Türk bayrağını dalgalandırmıştır. Bu daha ilk gündür. Daha yeni başladık, Diyarbakır'da 10 kilometre de bayrak yürüteceğiz, 300 bin kişi de toplayacağız. Diyarbakır bayrak olup yürüyecek, Mersin nasıl bayrak olup yürüdüyse. Medya kuruluşları bugün bayrak yürüyüşünü Diyarbakır'da yaysaydı bugün bu meydanda 100 bin kişi de yürürdü." dedi. Kendi faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını iddia eden Taner Ünal, engelleme çalışmaları başarsızlıkla sonuçlanan Danıştay saldırısının yüklendiği belirtti. Ünal, "Menfur Danıştay hadisesinde bile bizi manşet yaptılar. Bir takım servisler haberler sızdı ama netice alınmadı. Ne kartvizit çıktı ne Muzaffer Tekin'in katili bizim derneğimizi tanıdığı çıkmadı. Bu oyunları bozmak için sizlerden medyadan yardım istiyoruz" diye konuştu. Gazetecilerin "Yürüyüşe katılım neden az?" sorusu üzerine VKGHD Başkanı Ünal, "Yürüyüşümüz engellendi. Allah kısmet ederse bir daha yürüyüşümüzde Mersin'de de aynı hadise yaşandı. Bir kişi olsa dahi vatan için kararlılığını göstermiştir. Önemli olan kişiler değildir, Diyarbakır'da Türk bayrağı dalgalanmıştır. Önemli olan budur. Bu bir bayrak yürüyüşü değildir, bu Diyarbakır İl Başkanlığı'nın açılması münasebetiyle kendimizi basınla tanışma, topluma kendimizi anlatma mesajlarıdır. Yapacağımız bayrak yürüyüşünde Türk milleti bayrağın altında yürüyecektir. Sayı o kadar önemli değildir. Bugün burada en az bin kişi var. Bu bir mücadeledir, bu mücadele bugün burada başlamıştır, ateşlenmiştir. Bölücülüğün, terörizmin sonu olacaktır. sonun başlangıcı olacaktır. Bu bir başlangıçtır. Diyarbakır'ın meydanını bayrak inmez diye manüpüla edilen vatandaşlarımız bayrağımızı yüzünü gördükten sonra hepimiz etrafından toplanacaktır." yanıtını verdi. Yürüyüşün ardından Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Diyarbakır Şubesi Ofis İstasyon Caddesi'nde açıldı. Yapılan bayrak yürüyüşüne Mersin, Adana ve Ankara'dan da gelenlerin olduğu bildirilirken Taner Ünal'ın bu akşam Dicle Üniversitesi Balık Tesisleri'nde vereceği Mevlüt yemeği ardından Diyarbakır'dan ayrılacağı öğrenildi.
<< Önceki Haber 300 bin yerine 150 kişi katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER