AB Komiseri Türkiye'ye geldi, hükümeti eleştirdi

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle Ankara'ya geldi, önemli görüşmeler yaptı. Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirip, hükümeti eleştirdi.

AB Komiseri Türkiye'ye geldi, hükümeti eleştirdi

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Ankara'da, hükümeti eleştirdi. Yolsuzluk iddiaları sonrası yaşananların Türkiye'yi AB standartlarından uzaklaştırdığını söyledi. Füle, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ve Youtube kararlarını takdir ettiğini açıkladı.

"YOLSUZLUK İDDİALARI ŞÜPHELERİ ORTAYA ÇIKARDI"

Stefan Füle, "Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ve standartlarına olan taahhüdleri üzerinde bazı şüpheler ortaya çıktı. Yolsuzluk iddiaları ve soruşturmayı yürütenlerin yerlerinin değiştirilmesi. AB ile istişare olmaksızın gerçekleştirilen süratli değişiklikler Türkiye'nin Avrupa Birliği standartlarından daha da uzaklaştığı şeklinde görüldü." diye konuştu.

AYM'NİN KARARLARINI ÖVDÜ

17 Aralık sonrası yaşanan sürece, Avrupa Birliği'nden sert tepkiler gelmişti. Hükümetin tutumunun yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını derinden etkilediğinin altı çizilmişti. Füle, Anayasa Mahkemesi'nin son dönemdeki tavrını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyip, "Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu kararlar çerçevesinde temel hak ve özgürlüklere saygı duymak ve hukukun üstünlüğünü koruma konusunda göstermiş olduğu kendini adamış tutumu da memnuniyetle karşıladığımızı söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"ANAYASA MAHKEMESİ YARGIYA GÜVENİ TEKRAR TESİS EDİYOR"

Füle, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ve Youtube kararlarını olumlu bulduğunu söyleyip, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi'nin Twitter ve Youtube ile ilgili almış olduğu karar HSYK ile ilgili mevzuatın bazı düzenlemeleriyle ilgili almış olduğu kararları kastediyorum. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararları şu anda ihtiyaç duyulan yargıya güveni tekrar tesis etmek üzere atılan adımlar olarak görüyoruz."

"BAŞBAKAN'DAN RANDEVU İSTEYEBİLECEĞİM ZAMANLAMAM YOKTU"

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'ye Başbakan'la niye görüşmediği sorusuna da, "Ne yazık ki Başbakan'dan randevu isteyebileceğim bir zamanlamam bir programım yoktu." şeklinde cevap verdi.

<< Önceki Haber AB Komiseri Türkiye'ye geldi, hükümeti eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER