Ankara'daki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Ankara'daki patlamaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı

Ankara'daki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıya ilişkin Ankara ve İstanbul'da 3 kişi gözaltına alındı. Bu arada canlı bombanın Yunanistan'dan giriş yaptığı iddia edildi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıda, 6 kilo TNT kullanıldığı tespit edildi. Büyükelçilik görevlilerine kendisini kargocu olarak tanıtan “canlı bomba”nın üzerinden el bombası ve silah da çıktı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili incelemelerini sürdüren polis, Ankara ve İstanbul'da yaptığı operasyonlarda 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'da gözaltına alınan 2 zanlının sorgusuna başlanırken, diğer zanlının Ankara'ya getirilmesi bekleniyor.


 Saldırgan elçiliğe sahte kimlikle girmeye çalışmış

Ankara Valiliği, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırı eylemini gerçekleştirenin kişinin, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi sonucunda DHKP-C terör örgütü militanı Ecevit Şanlı olduğunun kesinleştiğini duyurdu. İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen saldırganın sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. 

                Ankara Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne personel ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı kapıdan sahte kimlik kullanarak giriş yapmak isteyen ve üzerinde taşıdığı bomba düzeneklerini patlatarak eylemi gerçekleştiren kişinin, DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından tespit edildiği bildirildi. Valilik, yapılan moleküler genetik incelemelere göre saldırıyı gerçekleştiren kişinin DHKP-C terör örgütü militanı Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

                Açıklamada, "Eylemi gerçekleştiren DHKP-C terör örgütü militanı Ecevit Şanlı'nın; 1973 doğumlu ve Ordu ili Gürgentepe nüfusuna kayıtlı olduğu, İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen bir kişiye ait ve düzenlenmiş sahte kimlik cüzdanı kullandığı, 1997 yılında İstanbul'da güvenlik ve askeri tesislere lav silahı ile saldırı düzenlediği ve tutuklanarak cezaevine konulduğu, 2003 yılında yasa dışı yollardan yurt dışına kaçtığı, yurt dışında bazı ülkelerde DHKP-C adına faaliyetlerine de devam ettiğinin tespit edildiği" vurgulandı.

                Ankara Kriminal Polis Müdürlüğü analizlerinde saldırıda kullanılan patlayıcı maddenin fabrikasyon TNT olduğu ve olay mahallinde tespit edilen parçalardan el bombasının da patlatıldığının analiz sonucunda anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, patlamada kendisi de ölen Şanlı'nın Ankara'da örgütsel ilişkileri belirlenmesi amacıyla çok yönlü araştırma ve çalışmaların Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimlerince aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

<< Önceki Haber Ankara'daki patlamaya ilişkin 3 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER