Askeriye için emsal teşkil edecek tarihi karar!

Bu bir ilk: Hakaret eden komutanından 8 bin lira tazminat kazandı...

Hakaret eden komutana 8 bin lira tazminat!

  • Astsubaya hakaret eden binbaşı suçlu bulundu. 
  • Mahkeme, komutanının kendisine hakaret ettiği iddiasıyla dava açan astsubayı haklı buldu. 
  • Binbaşıya 8 bin lira ceza verildi. 

"Komutanım bana hakaret etti" dedi, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Emsal niteliğindeki olay Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Ana Bakım Merkezi'nde yaşandı. Bir astsubay komutanının kendisine sürekli hakaret ettiğini öne sürerek mahkemenin yolunu tuttu.

Astsubay, Binbaşı M.S.K'nin kişilik haklarına hakaret ettiğini, kendisine kötü sözler sarfettiğini ve bu sebepten psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Bu gerekçe ile 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Davalı binbaşı davanın reddini istedi. Olayın asker kişiler arasında geçmesi sebebiyle askeri yargının görevi olduğunu öne sürdü. Binbaşıyla ilgili hazırlanan askeri raporda söz konusu ifadelerin bilinçsizce sarf edildiği, astı küçük düşürmek amacı taşımadığı kaydedildi.

Ancak davaya bakan Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi "ortada kişisel saldırı var" diyerek raporu kabul etmedi. Davanın adli yargıda görülmesine karar verdi. Yargılama sonucunda mahkeme astsubayı haklı buldu. Ve kişisel haklara saldırı gerekçesiyle binbaşı'ya 8 bin lira tazminat cezası verildi.

Astsubaya ödenmesine karar verilen 8 bin liralık ceza kararına Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca da onay geldi. Oyçokluğu ile mahkemenin kararı uygun bulundu.
<< Önceki Haber Askeriye için emsal teşkil edecek tarihi karar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER