Başbakan Merkez'e yüklendi, dolar yükseldi

Sınırlı faiz indirimi sonrasında gerileyen dolar, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti grup toplantısında Merkez Bankası'nı hedef alan konuşmasının ardından yeniden yükselmeye başladı.

Başbakan Merkez'e yüklendi, dolar yükseldi

Güne 2.0875 liradan başlayan dolar, Erdoğan'ın konuşmasının ardından 2.1040 liraya kadar yükseldi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz siyasetçiyiz, halka hesabı biz veriyoruz. Merkez Bankası yöneticileri, sadece kendi kendileri içerisinde bir hesabı yapmak durumundadırlar. Onların hesap verdiği mercii millet değil. Neymiş, bağımsızmış...Ama bilecekler ki biz bu millete er veya geç hesabını vereceğiz. Ha baktı dolar, dolduğu zaman da tabii biz gereğini yaparız. Ayrı mesele. Bu işi çözmek zorundayız" dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine hareketlenen döviz piyasasında dolar 2.040 liraya kadar çıkarken, euro da 2 87 liranın üzerine çıktı.

MERKEZ'E YÜKLENDİ

Konuşmasında Merkez Bankası'nın para politikalarına değinen Erdoğan, "Merkez Bankamız da, kendilerine söylüyorum, siz bu güne kadar açıkladığınız enflasyonlarda hiçbir zaman tutturabildiniz mi? Tutturamadınız. Yıl içinde bir kere, iki kere, üç kere hep revize ettiniz. Faizi de aynı şekilde. Ama artık yetti. Bunu söylemek zorundayız" dedi
<< Önceki Haber Başbakan Merkez'e yüklendi, dolar yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER