Baskın anında çekilen fotoğraf şok etti!

DHKP-C operasyonundaki '11 çelik kapı'nın fotoğrafı ortaya çıktı.

Baskın anında çekilen fotoğraf şok etti!

Terör örgütü DHKP-C'nin karargah olarak kullandığı binadaki çelik kapılar çok konuşuldu. Şimdiye kadar polis dışında kimsenin görmediği çelik kapıların görüntüleri ortaya çıktı. 

9'u avukat 38 kişinin tutuklandığı DHKP-C operasyonuna dair Akşam'da şok fotoğraflar yayımlandı. 3 hafta önce şafak vakti düzenlenen baskında Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkın Hukuk Bürosu ve Gençlik Federasyonu Derneği'ne girmek isteyen polis çelik kapı engeline takılmış, binalara itfaiyenin merdiveni kullanılarak camdan girilmişti. Operasyonun yapıldığı yerlerden biri olan İdil Kültür Merkezi'nde ise 11 çelik kapı ile korunan özel odaya 6 saatte ulaşabilmişti. Bazı kapılar koçbaşlarıyla kırılmış, kimileri demir kesici spirallerle aşılmıştı. 

Başbakan Erdoğan'ın da "bir daireye giriyorsunuz 11 çelik kapı çıkıyor" ifadelerini kullanarak bahsettiği baskının fotoğrafları görenleri şok etti. Binaların girişinde, katlara çıkışta, merdivenlerde, hücre hücre bölünmüş her odada, hatta tuvaletlerde bile demir ve çelik kapılar göze çarpıyor. Kilitle yetinilmeyip sürgü ile sağlamlaştırılan çelik kapıların sırrı polis içeri girince anlaşıldı. Bu yöntemle olası bir baskında zaman kazanan örgüt üyeleri, çelik kapılar ardında sakladıkları belge ve dokümanları imha ediyordu. Kozmik odalardaki özel bölmelerde elde edilen belgeler arasında hakim, savcı, polis müdürlerine ait bilgiler, kamu binaları ve AK Parti hakkında listeler de yer alıyordu.  Ayrıca şahısların yurt dışında bulunan örgüt elebaşlarına Türkiye'nin kozmik bilgilerini şifreli metinler halinde kodlayarak raporladıkları da ortaya çıkmıştı.


<< Önceki Haber Baskın anında çekilen fotoğraf şok etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER