Bu devirde böyle zulüm görülmedi!

İzmir'in bazı ilçelerinde, içme suyundaki arsenik değerinin standartların bir miktar üzerinde çıkmasıyla endişeye kapılan halk su kuyruklarına düştü.

Bu devirde böyle zulüm görülmedi!

İzmir'de, Karşıyaka ve Bornova İlçelerinde, içme suyundaki arsenik değerinin standartların üzerinde çıkmasıyla endişeye kapılan halkın, kentteki İzbeton'a ait memba satış istasyonlarına akın etmesi, uzun kuyruklara neden oldu. Ellerindeki bidon ve damacanalarla, sabahın erken saatlerinden itibaren yaklaşık 1 kilometreden fazla kuyruk oluşturan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyete isyan etti. Teknoloji çağında bu şekilde çeşmeye ulaşabilmek için saatlerce bekleyen İzmirliler, hem fiyatının ucuz olması, hem de arsenikten korktukları için bu eziyete katlanmak zorunda olduklarını dile getirdi.

ZULMÜN FOTOĞRAFLARI

Türkiye'nin 3'üncü büyük şehri İzmir'de, sıcakların artması, yağışların azalmasıyla başlayan susuzluk alarmının kentte yaşattığı endişe, içme suyundaki arsenik değerinin yüksek çıkmasıyla günden güne artmaya başladı.Evlerindeki ve işyerlerindeki musluklardan su içmekten, yemek yapmaktan korkan İzmirliler de çareyi, belediyenin kaynak suyu istasyonlarında aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, bu istasyonlarda satılan suda arsenik bulunmadığına ilişkin yaptığı açıklama da, vatandaşın endişesini azalttı. İzmirlilerin, rağbet gösterdiği Karşıyaka'daki 3, Bornova'daki 5, belediye şirketi İzbeton'a ait memba suyu satış istasyonunun önünde oluşturdukları kuyrukların boyu da günden güne uzamaya başladı. Pazartesi günleri hariç her gün, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte harekete geçen İzmirliler, ellerindeki bidon ve damacanalarla, istasyonlar önünde oluşturdukları, 1 kilometreden fazla kuyruklarda sıranın kendisine gelmesini beklemeye başladı. Kuyruğun uzaması, kaynaklardan gelen sudaki azalma da, bazen kavgalar yaşanmasına, bazen de baygınlık geçirilmesine neden oldu. BİDONLAR HAVAYA Yıllardır litresi 5 kuruştan satıldığı için ucuz bulunup talep gören istasyonların önünde son günlerde çileye dönüşen bu durum, artık vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı. Saatlerce, 35-40 derece sıcaklığın altında çeşmeye ulaşabilmek ve en fazla 40 litre su alabilmek için kuyruğa giren vatandaşlar, ellerindeki bidonları havaya kaldırıp tepkilerini dile getirdi. Yetkililer ise istasyonlardaki satışların arttığını, günde yaklaşık 600 tona yakın su satıldığını belirtti. Kuyrukta bekleyenlerden emekli öğretmen Şehriban Özyurtlu, "Ülkemiz ileri gideceğine daha da geri gidiyor. Arsenik korkusu yüzünden su kuyruklarında ömrümüz tükeniyor. Bu çağda bu kuyruk, gerçekten trajikomik" diyerek tepkisini dile getirdi. Ürgün Tekdemir ise, "Hem ucuz, hem de temiz olduğu için buradan su alıyoruz" dedi. Yamanlar dağından borularla satış istasyonlarına getirilen menbaa suyu ile 20 litrelik bir bidon 1 YTL'ye dolarken, piyasada damacana menbaa suları 4.5-5.5 YTL arasında satılıyor.DHA
<< Önceki Haber Bu devirde böyle zulüm görülmedi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER