CHP'de 2 milletvekili Disiplin Kurulu'na sevk edildi

CHP milletvekillerinden Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün hakkında kınanma istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP'de 2 milletvekili Disiplin Kurulu'na sevk edildi

CHP Parti Meclisi (PM), milletvekilleri Birgül Ayman Güler ile Hüseyin Aygün'ü, kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevketti.

PM'nin aldığı kararlara göre, seçimlerde adaylar yüzde 85 önseçim, yüzde 15 merkez yoklaması ile belirlenecek ve internet yoluyla da CHP'ye üye olunabilecek. CHP Sözcüsü Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Parti Meclisi toplantısından sonra yazılı açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Koç'un açıklaması şöyle:

 "CHP PM, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun PM toplantısının basına açık bölümünde, güncel konu ve sorunlara ilişkin açıklamalarından sonra toplantımız basına kapalı olarak devam etti. PM toplantısında MYK'nın raporu görüşüldükten sonra Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, üye yazım yönetmeliği ile milletvekili aday saptama yönetmeliği ve yerel seçimler aday saptama yönetmeliği hakkında bir sunum yaptı. Bu sunumdan sonra yönetmeliklerle ilgili öneriler değerlendirildi ve oylanarak kabul edildi. Parti Meclisi toplantısında yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucu, internet yoluyla üye yapımına ilişkin usullerin belirlenmesi, mevcut önseçim ve aday yoklama yöntemi muhafaza edilerek, aidat ödeyen üyelerin de oy kullanarak aday belirleyebileceği bir usul daha kabul edilmiştir. Sandık koyarak örgüt içi eğilim yoklaması yapılması suretiyle aday belirleme imkanı sağlanmıştır. Ayrıca, Tüzüğün 58. maddesindeki kotaya uygun olarak, toplam adayların en az yüzde 85'inin sandık konmak suretiyle önseçimle belirleneceği, genel merkezin belirleyeceği adayların yüzde 15'i geçmeyeceği kuralı korunmuş ve bu kuralın nasıl uygulanacağı düzenlenmiştir.

Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, parti suçu oluşturan tutum ve davranışları nedeniyle CHP Tüzüğünün 70/C (a), (b), (c) bentleri uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmak üzere parti tüzüğünün 68. Maddesi A bendi uyarınca Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi talebi, gizli oylama yapılarak kabul edilmiştir."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'de 2 milletvekili Disiplin Kurulu'na sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER