CHP'li vekil istatistikleri konuşturdu ve savundu!

Faik Tunay canlı yayında dersanelerin kapatılmasının sonuçlarına dair önemli değerlendirmeler yaptı.

CHP'li vekil istatistikleri konuşturdu ve savundu!

Canlı yayında Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar'ın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay dershanelerin kapatılmasını eleştirdi.
Türkiye'de eğitim sistemi değişmedikçe dershanelerin kapatılamayacağını savunan Tunay, istatistikler üzerinden eğitim sisteminin açıklarına vurgu yaptı. 

Çalışan kesimin ortalama eğitim süresinin 6.5 yıl olduğunu, bu sürenin Avrupa Birliği ve pek çok Avrupa ülkesinin çok altında olduğunu söyleyen Tunay, dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında bir üniversitemiz yokken eğitim sistemi her yıl değişirken, eğitim kalitesi standartların çok altındayken dershanelerin kapatılmasının sorunu daha da büyüteceğini ifade etti.

Tunay sözlerine şu şekilde devam etti : "Kamuoyuna dershanelerin kapatılmasının asıl nedenleri açıkça anlatılmadan Meclis'te maddeler halinde sunulmadan tartışılmadan böyle bir atılım yapılması bu olayın altında başka hesapların olduğunu gösterir. Doğruya doğru eğriye eğri der o zaman tavrımızı gösteririz."

Metin Yıkar'ın Şırnaklı bir öğrencinin dershaneye giderek birinci olmasını hatırlatması üzerine Tunay; 'İmkanları olmayanların dershaneye olan ihtiyacı bir yana, ben kolej eğitimi almış olmama rağmen dershaneye gittim. Dershane eğitimin tamamlayıcısıdır. İhtiyaç devam ettiği sürece de sistem böyle devam etmelidir." dedi...


SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber CHP'li vekil istatistikleri konuşturdu ve savundu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER