Mehmet Altan: Akıl ve mantıkla alakası yok

Mehmet Altan'dan dershane düzenlemesine sert çıkış: Akıl ve mantıkla alakası olmayan bir düzenleme...

Mehmet Altan'dan dershane düzenlemesine sert çıkış

MEB tarafından dershaneleri kapatmaya yönelik yürürlüğe konulmaya çalışılan düzenlemeyle ilgili tepkiler ardı ardına sürüyor.

Konuyla ilgili Samanyolu Haber'e özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Altan, eğitime büyük darbe vuracak ve dershanelerin kapatılmasına yol açacak yasa taslağını eleştirdi; yapılanın eğitimle alakası olmayan bir düzenleme olduğunu söyledi ve şu tespitlerde bulundu:

"Akılcı, teknik ve eğitimle ilgili bir karar olduğunu ben düşünmüyorum. Çünkü dershaneler bugünkü aksaklığın, Türk eğitim sisteminin yeryüzü sıralamasında son sıralarda olmasının nedeni değil. Eğitimle ilgili esas problemlere yönelik radikal değişiklik yapmak yerine sonuçlarını ortadan kaldırarak meseleyi tedavi edeceğim dediğiniz vakit ben bunda başka bir neden ararım. "

Prof. Dr. Altan, bu düzenlemeyle ayrıca devletin piyasaya ve ekonomik özgürlüğe de bir müdahalede bulunduğunu söyledi.

Öğretmenlerin MEB kadrolarına mülakatla alınması hususuna da değinen Mehmet Altan, "AK Parti'nin istemediği hiç kimsenin eğitim piyasasında kalmaması gibi bir sonucu doğurur. Ama hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Eğer bu yapılanlar çok akılcı demokratik anlamlı değilse siyasilerde hayatın oyununda mevcut rollerini kaybederler." şeklinde uyarıda bulundu.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Mehmet Altan: Akıl ve mantıkla alakası yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER