CHP'li vekilden şok iddia

CHP’li Şafak Pavey, hükümetin 4 yılda 50 bin IŞİD militanını Türkiye’ye yerleştirildiğini öne sürdü.

CHP'li vekilden şok iddia

MİT'in IŞİD’in her üyesinin birçok bilgisine sahip olduğunu ifade ederek, "MİT’in bu karanlık ordunun her ayrıntısına vakıf" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, hükümetin uluslararası toplumun en büyük tehdit kabul ettiği IŞİD ve benzeri radikal canavarların oluşturduğu tehlikeyi gizlediğini söyledi.

HEPSİ PROFESYONEL MİLİTAN

Hükümete sordukları soruları, ‘Ulusal güvenliğimiz için sorduk, cevap vermediniz. IŞİD'e, radikal teröre karşı güvende miyiz’ adlı kitapçıkta topladıklarını belirten Pavey şöyle devam etti: “Hükümet'in, Suriye’de uyguladığı planın parçası olarak son 4 yıldır ülkemize taşınan çoğu Çeçen ve Libyalı 50 bin civarında profesyonel IŞİD’çi Türkiye’ye yerleştirilmiştir. Bunlar nerede ikamet etmekte ve yaşamları için finansman nereden gelmektedir? Korkunç tehlike olan IŞİD’çiler, AKP için neyin güvencesidir? IŞİD, Kobani’den sürüldüğünde ağır silah ve mühimmatını, Türk istihbaratı ve ordusunun bilgisi ve yardımı altında topraklarımıza park etmiştir.

Suriye’ye askeri müdahale için Reyhanlı’da kendi vatandaşlarımızı bombalayan IŞİD militanları korunmuş, kaçırılmış, saldırıya ait izler yok edilmiş, yerine masum insanlar tutuklanmış, işkenceden geçirilmiş, halkımız tümüyle yanlış bilgilendirilmiş, bunlar yetmezmiş gibi üstüne bir siyasi istismar masalı uydurulmuştur. AK Parti, Türkiye vatandaşlarının da IŞİD’e katılması için imkan ve kolaylıklar sağlamıştır.

MİT KARANLIK ORDUYA HAKİM

MİT’in bu karanlık ordunun her ayrıntısına vakıf olduğunu kaydeden CHP’li Pavey şunları söyledi: “MİT, IŞİD’in her üyesinin; kaç yılında nereden geldiğine, hangi eylemlere hazırlanıldığına, hangi silah için eğitildiğine varıncaya kadar bilmektedir. Hükümet, bunları potansiyel silahlı gücü olarak mı tutmaktadır? Bu canilerin muhtemel hedefi hükümetin onaylamadığı inanç ve mezhep sahipleri midir? Hükümet güvenliğimizle ilgileniyorsa  radikal teröre IŞİD’e karşı hazırlayacağı güvenlik paketini bekliyoruz. Vatandaşa karşı olanı değil.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber CHP'li vekilden şok iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER