CHP'lilerin Gazze'ye gidişini Varank engellemiş

22 Temmuz soruşturmasına temel olarak sunulan müfettiş raporunda şok bir detay ortaya çıktı. Raporlarda geçen polis dinlemesine göre Başbakanın danışmanı Mustafa Varank, CHP heyetinin Erdoğan'dan önce Gazze'ye gitmemesi için bakanlıkta kulis yapıyor

CHP'lilerin Gazze'ye gidişini Varank engellemiş

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını gerçekleştiren emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonla ilgili skandal bir detay ortaya çıktı. Yurt Gazetesi'nin haberinde, iki müfettiş tarafından hazırlanan 3 bin sayfalık raporda yazılan belgeye göre, Selam ve Tevhid operasyonu hazırlığı kapsamında savcılık kararı ile şüpheli olarak dinlenen Başbakan Erdoğan'ın Danışmanı Mustafa Varank, CHP heyetinin Gazze'ye yapacağı ziyareti engelliyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Danışmanı Furkan Torlak ile 1 Ekim 2013 tarihinde yaptığı telefon görüşmesinde Varank'ın, Başbakan Erdoğan'dan önce Gazze'ye gitmek isteyen CHP heyetine neden Bakanlık tarafından izin verilmediğini de gözler önüne seriyor.  

BAKANLIK İZİN VERMEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere Başbakan Mart 2013’te basına yaptığı açıklamada Gazze’ye gideceğini duyurmuştu. Ancak bu programını ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ertelemesini istemişti. Erdoğan’ın Gazze’ye gidememesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine mensup bir grup milletvekili ile Filistin’e gitme kararı aldı. Bunun için Dışişleri Bakanlığı ile irtibat kuran CHP’liler, bakanlıktan olumsuz yanıt aldı.

'ORAYA GİTMENİZ TEHLİKELİ'
Müfettiş raporuna giren telefon dinlemesinde Mustafa Varank ve Furkan Torlak arasında şu konuşmalar yer alıyor: 
F.T.: Abi Hurşit Güneş var
M.V.: ha
F.T.: Gazze’ye gitmek istiyor bizim Akif’e ulaşmışlar. Yardım istemişler. Ondan haber bekliyorlar. 'Napalım' dedi bana bende bekle dedim.
M.V.: Ne olarak gidecekmiş
F.T.: Bu Başbakan gidemedi Kılıçdaroğlu şeyini yapmak istiyorlar. Abi önceden o gidecek. Sonra şeyi götürecekler. Ön ekip göndermek için Akif’e ulaşmışlar.
M.V.: Gidebilirleri ne peki.
F.T.: Her halükarda bu oraya gittikten sonra Hamas’ta orada haber verirler size sorarlar 'ne yapalım' diye umuyorum ama gidiş aşamasındalar.
M.V.: Oraya gitmenin yolunu Akif
F.T.: He bulur
M.V.: Neyse 'yardımcı olmasınlar' desinler ki burası karışık ben şu an o riski alamam tehlikeli siyasi konuya da girmesin.
F.T.: Tamam.

<< Önceki Haber CHP'lilerin Gazze'ye gidişini Varank engellemiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER