Canlı bombanın kimliği belirlendi

Ankara'daki canlı bomba saldırısında son dakika gelişmesi!

Canlı bombanın kimliği belirlendi

Ankara'daki ABD büyükelçiliği önünde kendini patlatan canlı bombanın DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı. 30 yaşlarındaki canlı bomba, daha önce de terör suçundan cezaevinde yatmış. Canlı bombanın kimliği DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı...
Canlı bombanın erkek olduğunu kaydeden İçişleri  Bakanı Muammer Güler, saldırıda hayatını kaybeden Türk'ün 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu söyledi. Güler, saldırıda yaralanan basın mensubu Didem Tuncay'ın durumunun da ağır olduğunu belirtti.
















Ankara'da Amerika Başkonsolosluğu'na canlı bomba saldırısını düzenleyen DHKP-C militanı Ecevit Şanlı, 1997 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı düzenleyen 7 örgüt üyesi arasında yer aldı. 24 yaşındayken yakalanan Şanlı, ikisi kadın 6 örgüt üyesiyle birlikte Aralık 1997 yılında yakalanarak, o dönemki DGM'ne çıkartıldı. İstanbul Emniyeti'nde 11 Aralık 1997 yılında yapılan açıklamada Şanlı ile diğer militanların 1995'ten itibaren Avrupa ülkelerinde teorik askeri eğitime alındıkları ve eylemde bulunmaları için Türkiye'ye gönderildikleri bildirildi.
<< Önceki Haber Canlı bombanın kimliği belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER