Canlı bombanın saldırıdan önceki 50 dakikalık sırrı!

DHKP-C'li canlı bomba Ecevit Şanlı'nın saldırıdan önce 50 dakika sırra kadem bastığı ortaya çıktı.

Canlı bombanın saldırıdan önceki 50 dakikalık sırrı!

ABD Elçiliği'ne 1 Şubat'ta düzenlenen ve bir güvenlik görevlisinin ölümü ile iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar eylemiyle ilgili yeni bilgiler gündeme geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen MİT ve EGM İstihbarat Dairesi'nin  destek verdiği soruşturmada, canlı bomba Ecevit Şanlı'nın Yunanistan üzerinden İzmir'e geldiği ve buradan trene binerek olay günü sabahı 10.00 sıralarında Ankara'da Sincan Tren Garı'na geldiği tespit edildi. Şanlı 11.45 sularında taksiye binerek Kızılay'a geldi. Şanlı'nın bu zaman aralığında karnını doyurduğu ve bir elektrik dükkanına uğradığı saptandı.

Bugün'de yer alan habere göre Şanlı'nın Sincan'daki hareketlerini araştıran polis, burada uğradığı elektrikçiden üzerinde taşıdığı fabrikasyon patlayıcının infilak düzeneğine ait kablo gibi malzemeler aldığını belirledi. Kamera kayıtlarından şüpheli bir hareketi gözlenmeyen Şanlı hakkında elektrik dükkanı sahibinin bilgisine başvuruldu. Elektrikçi, "Yoğunluktan kendisinin ne aldığını hatırlamıyorum" dedi.

TAKSİCİ: UNUTMAM, İYİ PARA KAZANDIM

Şanlı'nın elektrikçiden çıktıktan sonra bir taksiye bindiği ve 73 TL ücret ödeyerek Kızılay'a geldiği ifade edildi. Taksi şoförü ifadesinde, "O müşteriyi unutmam mümkün değil. İlk kez Sincan'dan Kızılay'a bir müşteri taksiyle gittiği için iyi para kazandım. Genelde yüksek taksi ücreti ödendiği için kimse Sincan'dan zorunlu olmadıkça Kızılay'a taksiyle gitmez. O yüzden onu iyi hatırlıyorum. İş çıkınca Cuma namazını bile kaçırmıştım" dedi.

Şanlı'nın Başkent'teki birçok hareketini tespit eden Terörle Mücadele birimleri sadece Kızılay'da taksiden indiği an ile eylemden birkaç dakika önce görüldüğü ana kadarki 50 dakikalık "sır" bölüme ait bilgilere erişemedi.

Canlı bombanın taksiden indiği Yüksel Caddesi girişinden sonra gerek MOBESE gerekse işyerlerine ait kameraların açısından çıktığı ve 50 dakika sonra ABD Büyükelçiliği çevresinde yeniden görüldüğü anlaşıldı. Polis, 50 dakikalık sır bölümü aydınlatmak için soruşturmayı genişletti. Ecevit Şanlı'nın bu sürede kim ya da kimlerle temas kurduğu mercek altına alındı.
<< Önceki Haber Canlı bombanın saldırıdan önceki 50 dakikalık sırrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER