Cem Uzan: Ben başbakan olacaktım ama...

"AK Parti milletvekili olmamı teklif etti." diyen Uzan, başbakan olabileceğini ama Çiller'in reddettiğini söyledi.

Cem Uzan: Ben başbakan olacaktım ama...

TMSF'nin mallarına 2003-2004’te el konmasının ardından soluğu dört yıl önce Fransa'da alan iş adamı ve eski medya patronu Cem Uzan'ın Taraf gazetesi röportajının ikinci bölümü yayınlandı. Cem Uzan, 2002 seçimleri öncesinde AK Parti ve DYP'den milletvekili teklifi aldığını söyledi. 

İşte Uzan'ın röportajından satırbaşları:

-"Gül boynuma sarıldı"-

"Seçimden sonra başbakan olan Abdullah Gül, parti liderlerini Irak brifingi için Dışişleri'ne çağırdı. En son ben girdim, yerinden kalkarak yanıma geldi. 'Cemciğim, Allah senden razı olsun sayende tek başımıza iktidar olduk.' dedi. Sarıldı, öptü."

-"Avcı bana tuzak kurdu"-

Hanefi Avı'nın kendisine tuzak kurduğunu ifade eden Uzan, olayı "2007'de gözaltına alındığına dair TV'de haberler geçiyor. Meğer Hanefi Avcı'nın komplosuymuş. Kaçmamı istemişler. Evin etrafı çevrilmiş. 'Kaçarken yakalandı diye tutuklanacaklarmış" diye anlattı.

-"Çiller Cumhurbaşkanı ben Başbakan olacaktım."-

1999'da DYP'den siyasete girmek istediğini söyleyen Uzan, şunları söyledi: Çiller'e "Siz başbakan olursunuz, ben Dışişleri bakanlığını istiyorum. 2008'de ise siz Çankaya'ya çıkarsınız, ben de partiyi devralırım" dedim. Bana "Bir düşüneyim" dedi, sonra kabul etmedi. Celal Adan 'Partiyi elinizden alır.' diye vazgeçirmiş.

<< Önceki Haber Cem Uzan: Ben başbakan olacaktım ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER