Dakika dakika İstanbul

İstanbul'daki olaylarda 138 kişinin gözaltına alındığı, polislerin de aralarında bulunduğu 50 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

E-5'te polis müdahalesi!

Polisin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesi üzerine Şişli, Beşiktaş ve Okmeydanı başta olmak üzere şehrin farklı bölgelerinde toplanan göstericiler, polis müdahalesiyle karşılaştı.
İstanbul'daki olaylarda 138 kişinin gözaltına alındığı, polislerin de aralarında bulunduğu 50 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

FATİH'TE POLİS MÜDAHALESİ Fatih’ten 1 Mayıs içini yürüyüşe geçen Antikapitalist Müslümanlar grubuna polis Saraçhanede müdahale etti. Taksim’e gitmek isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.Müdahale sonrası çok sayıda gösterici gazdan etkilendi. Gaz nedeniyle göstericiler zor anlar yaşadı.

ŞİŞLİ'DE TEHLİKELİ GERGİNLİK
Taksim'e 1 Mayıs için çıkmak isteyen sol gruplar ile karşıt görüşlü mahalle sakinleri arasında Şişli'de gerginlik yaşandı. Mahalle sakinleri, eylem yapan göstericilere bıçak ve sopalarla saldırmak istedi. Öfkeli kalabalığı polis engelledi. Eylemciler de gruba taş attı. 

DİSK ÖNÜNDE MÜDAHALE
Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nden Taksim’e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis, aralarında CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu gruba dağılmaları yönünde anons yaptı. DİSK yetkilileri ve milletvekilleri polisle konuşurken çevik kuvvet ekipleri işçilerin olduğu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu.



CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN 1 MAYIS’TA SAĞDUYU ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçmişteki acı hatıraları anımsatarak 1 Mayısların, gerekli derslerin çıkarılarak toplumsal barışı güçlendiren bir bayram olarak hafızalardaki yerini alması temennisinde bulundu. Gül, ‘‘Bu konuda herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.’’ dedi.



BEŞİKTAŞ İKİNCİ KEZ KARIŞTI
Beşiktaş'ta polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba ikinci kez müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş ve şişe atarak eylemlere devam ediyor.
1 Mayıs kutlamalarında Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş Meydanı’na ilerleyen gruba polis müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılarak polise taş, şişe ve misket attı. Poliste, eylemcilere biber gazı sıkarak karşılık verdi. Polisin attığı biber gazından ara sokakta bir evde bulunan ailede etkilendi.  

MUSTAFA SARIGÜL BEŞİKTAŞ'TA
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş'a gitti. Sarıgül Barbaros Bulvarı'nda yürüyerek meydana gitti.

TARLABAŞI'NDA ESNAF KEPENK AÇAMADI 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatılan Tarlabaşı'nda birçok esnaf kepenk açamadı. Sabah saatlerinde gelerek dükkanlarını açan bazı esnaflar ise güne siftah yapamadan başladı.  1 Mayıs kutlamaları nedeniyle adeta abluka altına alınan Tarlabaşı esnafı, en sakin günlerinden birini yaşıyor. Bir çok iş yeri ve dükkanın kapalı olduğu Tarlabaşı'nda, açılan dükkanlar adeta sinek avlıyor. Bu arada kimi esnaflar ise kepenklerini yarıya kadar açtı.


OKMEYDANI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Polisin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesi üzerine Okmeydanı'nda toplanan yasa dışı örgüt yandaşları ile polis arasında çatışma çıktı. Okmeydanı savaş alanına döndü.Molotof bombasından etkilenen bazı iş yerleri yandı. Haberciler de yanma tehlikesi geçirirken, zırhlı araç da alev alev yandı. 


OKMEYDANI'NDA MÜDAHALE Beyoğlu Okmeydanı'nda 1 Mayıs için toplanan ve ellerinde molotof kokteyli bulunan eylemcilere polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler de polise taş ve molotof atarak karşılık verdi. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

SAMANYOLUHABER / AJANSLAR 
<< Önceki Haber Dakika dakika İstanbul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER